Evenement aanmaken en publiceren

Gefeliciteerd, u gaat nu uw eigen evenement aanmaken, instellen en publiceren. Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u uw evenement kunt creëren en configureren.

Vereisten

• Actief Paylogic account met backoffice inloggegevens

Stap 1: Log in in de Backoffice

Log hier in op de Paylogic backoffice op met de gebruikersnaam en het wachtwoord die u ontvangen heeft via de mail.

Stap 2: Maak een nieuw evenement aan

Begin met het aanmaken van uw eigen evenement door naar 'Beheren' te gaan en daar op 'Nieuw evenement aanmaken' te klikken.

Stap 3: Stel de evenement details in

Wanneer het evenement is aangemaakt is het tijd om de details van het evenement in te stellen. Hier worden o.a. de naam, datum en locatie van uw evenement ingesteld.

Wanneer alle vereiste velden ingevuld zijn, klikt u op 'Volgende'.

Belangrijke opmerkingen:

• Zorg ervoor dat de velden 'Naam van het evenement', 'Begin evenement', 'Eind evenement', 'Plaats', 'Locatie' en 'Land' zijn ingevuld. Deze velden zijn vereist om verder te gaan met het aanmaken van uw evenement.
  • Nadat het evenement is aangemaakt, bestaat er nog steeds de mogelijkheid de informatie later aan te passen.

Stap 4: Configureer de marketing informatie

Wanneer de evenement details zijn ingesteld is het tijd om de marketing informatie in te stellen. Dit is waar het evenement meer gespecificeerd wordt op genre en waar een beschrijving wordt gegeven van het evenement.

Wanneer alle vereiste velden zijn ingevuld, klikt u op 'Volgende'.

Belangrijke opmerkingen:

• Zorg ervoor dat de velden 'Genre' en 'Korte omschrijving' zijn ingevuld. Deze velden zijn vereist om verder te gaan met het aanmaken van uw evenement.
  • Nadat het evenement is aangemaakt, bestaat er nog steeds de mogelijkheid de informatie later aan te passen.

Stap 5: Configureer de verkooppunten

Nadat de marketing informatie is ingesteld, is het mogelijk om de verkooppunten in te stellen. De verkooppunten zijn de kanalen die gebruikt zullen worden om tickets te verkopen. 'Online' is voor de verkoop via de Paylogic frontoffice. 'Offline' verkoop kan gedaan worden via de Primera. De gastenlijst wordt gebruikt om producten naar specifiek geselecteerde gasten/partners te sturen.

Als alle gewenste verkooppunten zijn aangevinkt, klikt u op 'Volgende'.

Stap 6: Maak een nieuw product aan

U heeft nu de mogelijkheid om producten toe te voegen en aan te passen onder het kopje 'Producten'. Om een nieuw product aan te maken klikt u op 'Maak nieuw product aan'.

Stap 7: Configureer het product

U heeft nu de mogelijkheid om de aangemaakte producten aan te passen aan uw eigen wensen door middel van een hoop verschillende instellingen die belangrijk zijn voor de verkoop van deze producten. De configuratie heeft een groot bereik aan opties. In het bijzonder de productnaam, beschrijving, prijs, verkoopperiode, producten per bestelling en het beschikbare aantal producten. Dit kan geconfigureerd worden door 'Nieuwe pool gebruiken' aan te vinken.

Als alle vereiste velden zijn ingevuld, klikt u op 'Product aanmaken'.

Belangrijke opmerkingen:

• Zorg ervoor dat de velden 'Product naam', 'Prijs', 'Minimum per bestelling', 'Maximum per bestelling' en 'Productgroep' zijn ingevuld. Deze velden zijn vereist om verder te gaan.
  • Nadat het product is aangemaakt, heeft u later nog de mogelijkheid om de ingevulde velden te wijzigen.

Stap 8: Configureer de verkoopperiode

U kunt nu de verkoopperiode van het evenement of van de individuele productgroepen aanpassen onder de tab 'Verkoop'. Op deze manier heeft u een goed overzicht over wanneer de producten in de verkoop gaan. U kunt dit op elk moment aanpassen.

Wanneer u de verkoopperiodes heeft ingesteld, klikt u op 'Volgende'.

Stap 9: Configureer de Fulfillment soorten

In de volgende tab 'Fulfillment soorten', kunt u de fee per type fulfillment instellen.

Wanneer u dit gedaan heeft, klikt u op 'Volgende'.

Belangrijke opmerkingen

• De velden voor 'Added Order fee' en 'Additionele ticketkosten' zijn alleen bedoeld voor een additionele fulfillment fee.
  • Voor meer informatie over het beheren van fulfillment soorten, neem contact op met uw Paylogic Account Manager.

Stap 10: Configureer de betaalmethodes

Onder de tab 'Betaalmethodes' kunt u instellen welke betaalmethodes u wilt aanbieden voor de verkoop van uw producten. U kunt ook een vereist minimum instellen voor een betaling en de valuta per methode.

Wanneer u de betalingsmethoden heeft ingesteld, klikt u op 'Voltooien'.

Belangrijke opmerkingen

• Wees u ervan bewust dat het bij sommige betaalmethodes mogelijk is op een chargeback risico. Naast de betaalmethode is het risico op een chargeback aangegeven. Neem voor meer informatie hierover contact op met uw accountmanager.

Stap 11: Publiceer het evenement

Nu u uw evenement heeft aangemaakt en aangepast kunt u beginnen met de verkoop van uw producten. Om dit te doen moet u uw evenement publiceren. U kunt dit doen door op 'Publish' te klikken. Wanneer u hierop heeft geklikt, komt u op een scherm waarop u de details van het evenement kunt controleren. Als alles klopt, klikt u op 'Ja, ga door'.

Gefeliciteerd! U heeft nu officieel uw nieuwe evenement aangemaakt en gepubliceerd.

• Klik hier voor de verdere configuratie van uw evenement.