Secureswap activeren

Wat is Secureswap?

Secureswap is een feature die Paylogic in samenwerking met Ticketswap heeft opgezet om het doorverkopen van tickets 100% betrouwbaar te maken:
- Ticketkopers kunnen nu veilig tickets 'swappen' (oude barcodes worden geannuleerd en de nieuwe koper ontvangt automatisch een nieuwe barcode) dus geen verrassingen meer aan de deur;
- De persoonlijke gegevens van de 'swapper' (nieuwe koper) ontvang je ook, waar deze voorheen onbekend was.

Secureswap van Ticketswap activeren

Wanneer je in de backoffice van Paylogic Secureswap van Ticketswap wil activeren voor een evenement, dien je onderstaande stappen te volgen. We raden altijd aan om geen 0,- producten zoals bijvoorbeeld gastenlijst tickets of I’m In tickets te activeren voor Secureswap.

Vereisten

• Actief Paylogic account met backoffice inloggegevens
  • Een evenement

STAP 1: Activeer Ticketswap op evenementniveau

Log in via de backoffice, klik op Beheren en selecteer het evenement waarvoor
je Ticketswap wil activeren. Ga in het lichtgrijze menu naar Verkooppunt en klik
op Third Party. Hier kun je vervolgens Ticketswap activeren, zodat je in stap 2
de producten kunt koppelen.

STAP 2: Activeer Ticketswap op productniveau

Wanneer je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, ga je in het lichtgrijze menu
naar Producten. Selecteer vervolgens het product waarvoor je Ticketswap wil
activeren. Bij Verkocht in verkooppunten klik je weer op Third party waarna je
ook hier Ticketswap activeert. Vergeet niet op te slaan. Wanneer dit is gelukt, is
het product geactiveerd voor Secureswap van Ticketswap.

Rapportage

Door middel van Secureswap krijg je extra persoonsgegevens binnen van de
nieuwe koper via de backoffice en de koppeling met Ticketswap. Wanneer je een
Orders for event rapport download (via rapporten > aangepast), kun je
Secureswap tickets herkennen aan de Point of Sale Title. Ook zie je dat er alleen
de voor- en achternaam, e-mailadres en telefoonnummer zijn weergegeven.

*In het voorbeeld hierboven zijn een aantal kolommen onzichtbaar gemaakt.