Securswap activeren

Wat is Secureswap?

Secureswap is een feature die Paylogic in samenwerking met TicketSwap heeft opgezet om het doorverkopen van tickets 100% betrouwbaar te maken:
- Ticketkopers kunnen nu veilig tickets 'swappen' (oude barcodes worden geannuleerd en de nieuwe koper ontvangt automatisch een nieuwe barcode) dus geen verrassingen meer aan de deur;
- De persoonlijke gegevens van de 'swapper' (nieuwe koper) ontvang je ook, waar deze voorheen onbekend was.

Secureswap van TicketSwap activeren

Wanneer je in de Backoffice van Paylogic Secureswap van TicketSwap wil activeren voor een evenement, dien je onderstaande stappen te volgen. We raden altijd aan om geen 0,- producten zoals bijvoorbeeld gastenlijst tickets of I’m In tickets te activeren voor Secureswap. Neem contact op, zodat deze feature geactiveerd kan worden.

Stap 1: Activeer TicketSwap op evenementniveau

Log in via de Backoffice, klik op 'Beheren' en selecteer het evenement waarvoor
je TicketSwap wil activeren. Ga in het lichtgrijze menu naar Verkooppunt en klik
op 'Third Party'. Hier kun je vervolgens TicketSwap activeren, zodat je in stap 2
de producten kunt koppelen.

Stap 2: Activeer TicketSwap op productniveau

Wanneer je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, ga je in het lichtgrijze menu
naar 'Producten'. Selecteer vervolgens het product waarvoor je TicketSwap wil
activeren. Bij 'Verkocht in verkooppunten' klik je weer op 'Third party' waarna je
ook hier TicketSwap activeert. Vergeet niet de wijzigingen op te slaan. Wanneer dit is voltooid, is
het product geactiveerd voor TicketSwap.

Rapportage

Door middel van het activeren van Secureswap genereer je als organisatie ook de persoonsgegevens van de uiteindelijke koper. Wanneer je een
Orders for event rapport download (via rapporten > aangepast), kun je
Secureswap tickets herkennen aan de Point of Sale Title. Ook zie je alleen dat
de voor- en achternaam, e-mailadres en telefoonnummer zijn weergegeven.