Facebook Pixel implementatie

De Facebook-pixel is een analysehulpmiddel waarmee je de effectiviteit van je advertenties kan meten. Je kunt de Facebook-pixel gebruiken om inzicht te krijgen in welke acties mensen uitvoeren op je website en om voor jou interessante doelgroepen te bereiken.

Stap 1: Creëer en/of kopieer de Facebook Pixel

Een Facebook-pixel dien je zelf aan te maken op de Facebook Ads pagina. Reeds aangemaakte Facebook-pixels zijn terug te vinden onder de tab Facebook Ads > Middelen > Pixels

Stap 2: Configureer de pixel in de Backoffice

Kopieer de pixel-ID uit de webpagina wanneer deze is aangemaakt en configureer deze in de Backoffice. Zie dit artikel voor een stapsgewijze uitleg over hoe je dit doet.

Stap 3: Stel de pixel in op Facebook

Het is nu van belang dat de pixel correct wordt ingesteld op Facebook. Klik op 'de code handmatig installeren' in het midden van het scherm. Er komt nu een pop-up naar boven waar je voor het 'handmatig' instellen moet kiezen. Dit handmatig installeren hoeft niet meer te gebeuren - dit is gedaan middels onze Backoffice integratie.

Stap 4: Test je pixel

Zend tekstverkeer naar je pixel toe ter controle. Wanneer alles in orde is komt er 'actief' te staan (het kant tot 20 minuten na implementeren duwen voordat je pixel actief wordt). Wanneer dit in orde is, kun je naar de volgende pagina gaan en hier rechtsonder op 'klaar' klikken.

Stap 5: Stel gebeurtenissen in (optioneel)

Je pixel is tot dusver ingesteld dat je de activiteit van de Frontoffice wordt bijgehouden en dat je kan zien, welke bezoeker via wat voor een device de pagina bezoekt. Daarnaast is het mogelijk om conversie te zien. Om diepere insights te krijgen in jouw data, is het mogelijk om gerichte 'doelen' te meten. Aangezien de opties uitgebreid zijn, adviseren wij om de Chrome Pixel Helper te installeren om je zo een eind op weg te helpen.