Rapportage Dashboard

Je hebt in de Backoffice verschillende manieren om inzicht te krijgen in de verkoop van jouw event. Eén van deze opties is het Rapportage Dashboard. Het rapportage dashboard geeft een grafische, dynamische weergave van alle statistieken van jouw evenement. Je kunt hierdoor in één oogopslag verschillende data bij elkaar brengen en zien hoe de prestaties zijn van jouw evenement.

Stap 1: Open de tab ‘Beheren’

Wanneer je bent ingelogd in de Backoffice, klik je op 'Beheren' links bovenin het scherm.

Stap 2: Selecteer het gewenste evenement

Wanneer je in de tab 'Beheren' zit, zie je de evenementen die je hebt aangemaakt. Selecteer het evenement waarvoor je de statistieken in wil zien.

Stap 3: Open de tab ‘Rapportage Dashboard‘

Je bent nu bij het evenementen dashboard. Kies hier voor het 'Rapportage Dashboard'.

Stap 4: Selecteer een 'Weergave'

Je hebt hier de keuze uit Algemene en Demografische statistieken. In dit overzicht is de verkochte cumulatieve hoeveelheid zichtbaar. Dor met je cursor over de grafiek heen te gaan, komt de ticketverkoop per dag naar voren. Wil je een periode ingezoomd hebben? Dan selecteer je een bereik en houd je shift ingedrukt om te navigeren.

Stap 5: Exporteer of reset

Rechtsboven heb je de mogelijkheid om je statistieken te exporteren naar een CSV.bestand. Mocht je de verkoopstatistieken hebben ingezoomd (voor een bepaalde periode) en wil je dit wijzigen? Dan kan je rechtsboven de ‘zoom’ resetten.

Stap 6: Filters verkoopstatistieken toepassen

Je hebt de mogelijkheid om verschillende filters toe te passen op jouw statistieken. Zo kan je kiezen voor enkel sales van een specifiek verkooppunt of voor de gegevens van slechts een product.

De volgende filters kunnen geselecteerd worden:

Stap 7: Inzicht verkoopstatistieken in diagrammen

Wanneer je naar beneden scrolt, zie je het verkoopoverzicht in verschillende diagrammen weergegeven. Je hebt links de mogelijkheid om een datum en/of filter te selecteren. In het overzicht zie je onder andere de cumulatieve aantallen per product, pool, verkooppunt en betaalmethodes. Tevens deze data zijn te exporteren op dezelfde manier als uitgelegd in Stap 5.