Verkoop Dashboard

Je hebt in de Backoffice verschillende manieren om inzicht te krijgen in de verkoop van je event. Eén van deze opties is het verkoop dashboard. Hier heb je op één pagina een duidelijk overzicht van de verschillende producten die je aanbied, en hebt verkocht voor jouw evenement. artikel zal worden laten zien, hoe je tot deze data kan komen.

Vereisten

• Paylogic account met toegang tot de Backoffice;
  • Gepubliceerd evenement met producten in opgestelde verkooppunt(en)

Stap 1: Selecteer het gewenste evenement

Zodra je ingelogd bent in de Backoffice, klik op 'Beheren' en kies hier voor het event waarvan je de verkoopstatistieken

Stap 2: Ga naar het 'Verkoop Dashboard'

Zodra je het evenement hebt gekozen, ga je naar het verkoop dashboard. Dit is de vinden onder “rapporten”

Hierna krijg je het verkoop dashboard te zien van het door jou gekozen evenement.

Hieronder een korte legenda m.b.t. de toggle columns, deze worden weergegeven in het gele kader op de bovenstaande foto.

• PID: Het product ID.
  • Totaal: Het totaal aantal aangeboden tickets.
  • Beschikbaar: Het aantal tickets dat nog beschikbaar is om te kopen via de verschillende verkoopkanalen
  • In Behandeling: Hier zie je bestellingen die in behandeling zijn genomen, en nog niet verwerkt zijn
  • Indirect: Producten die via indirecte betaalmethodes (zoals …) zijn betaald
  • FO: Tickets die via de online shop zijn uitgegeven
  • GL: Tickets die via de gastenlijst zijn uitgegeven.
  • TW: Tickets die via ticketware zijn uitgegeven.
  • PR: Tickets die via Primera zijn uitgegeven.
  • BEL: Tickets die via Belgische retailers zijnuitgegeven
  • Voorverkoop:Tickets die middels voorverkoop zijn uitgegeven
  • Totaal: Totale aantal verkochte producten
  • Stukprijs: Prijs per ticket
  • Verkochte waarde: cumulatieve waarden van het aantal verkochte tickets
  • Totale waarde: cumulatieve waarden van het aantal beschikbaar gestelde tickets

Alle noemers die in de toggle column staan, staan ook dikgedrukt boven alle cijfers. Dus als je een van deze opties uitzet, en het roze vinkje wit wordt, verdwijnt dit uit het het verkoop dashboard. Wanneer je de optie weer aanzet wordt dit natuurlijk weer zichtbaar.