Google Analytics implementatie

De Google Analytics Universal ID geeft je de mogelijkheid om de activiteit op jouw website te meten (in dit geval de Frontoffice) en laat je geavanceerde doelgroepen aanmaken. Zo kan je bijvoorbeeld specifiek meten op bezoekers die meerdere malen jouw website hebben bezocht of personen welke aan andere specifieke kenmerken voldoen. Deze handleiding legt je uit hoe je zo'n ID creëert en hoe je de basic data kan inzien.

Stap 1: Maak een account aan op analytics.google.com

Hiervoor is een Gmail account vereist. Vul je naam, website naam, en website in. Scroll hierna naar beneden en klik op 'Get tracking ID'.

Note: De website mag geen query sting bevatten. De website die hier ingevuld wordt, is niet automatisch de website die je gaat meten.

Stap 2: Implementeer je tracking ID in de Backoffice

Er komt nu veel info op je af. Wat nu van belang is voordat je je gaat inlezen in de software, is dat je je tracking ID kopieert en deze implementeert in de Backoffice.

Stap 3: Kies voor de data die je wil tracken (optioneel)

Wanneer je op 'Data collection' klikt, kan je ervoor kiezen om specifieke data van je advertenties te tracken. Zo kan je remarketing aanzetten, om onafgemaakte orders na te gaan.

Stap 4: Track jouw activiteit live