Hardcopy tickets printen

De meeste organisatoren die hardcopy tickets voor hun evenement willen, doen een aanvraag bij ons. Wij zorgen er dan voor dat alles keurig in orde wordt gemaakt en sturen de hardcopy tickets naar jullie op. Klik rechtsonder in het beeld op de 'Help' button om zo'n aanvraag in te dienen.

Wil je toch graag zelf tickets printen? Dan gaat deze handleiding stap voor stap uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

Vereisten

• Actief Paylogic accout met backoffice inloggegevens
  • Aangemaakt evenement met geconfigureerde verkooppunten
  • BOCA printsysteem
  • Hardcopy Tickets

Stap 1: Open de tab ‘Beheren’

Wanneer je bent ingelogd in de Backoffice, open je de tab 'Beheren' linksboven in het scherm.

Stap 2: Open de tab ‘Verkooppunten’

Nadat je op 'Beheren' hebt geklikt, klik je op 'Verkoopunten'. Hier selecteer je 'Ticketware'.

Stap 3: Maak een Ticketware verkoopkanaal aan

Om Ticketware te gebruiken moet je een Ticketware verkoopkanaal hebben. Dit verkoopkanaal kan aangemaakt worden door te klikken op 'Nieuw verkoopkanaal aanmaken'. Je kan nu het verkoopkanaal helemaal instellen. Echter, voor het Ticketware account hoef je het verkoopkanaal alleen een titel te geven.

Stap 4: Verkooppunt aanzetten

Nu is het belangrijk dat je het verkooppunt op evenement niveau aanzet. Ga naar 'Beheren' > 'Evenement' > Selecteer het evenement > 'Verkooppunt' > 'Offline'. Selecteer hier het zojuist aangemaakte verkooppunt.

Stap 5: Koppel aan producten

Vervolgens koppel je het verkooppunt aan het desbetreffende product dat  geprint moet worden. Ga naar 'Beheren' > 'Evenement' > Selecteer het evenement > 'Producten' > Selecteer het product > 'Verkocht in verkooppunten' > 'Offline'. Vink hier het zojuist aangemaakte Ticketware verkooppunt aan.

Stap 6: Open de tab ‘Scan- & Ticketware’

Het is nu tijd om een Ticketware account aan te maken om het mogelijk te maken om tickets te printen. Dit kan je doen door te klikken op ‘Scan- & Ticketware’. Klik hierna op 'Ticketware gebruikers' en vervolgens op 'Nieuwe Ticketware gebruiker aanmaken'. Let bij het aanmaken op de volgende punten:

- Bij ‘Reseller verkooppunt’ stel je het zojuist aangemaakte Ticketware verkoopkanaal in.
- Zet de maximum per bestelling op onbeperkt! Dit zorgt ervoor dat je meer dan één ticket per keer kan printen.

Stap 7: Lay out

Hierna stel je de instellingen voor de Ticketware software in. Het is hier mogelijk om de lay out van de tickets bepalen. Ga naar ‘Ticketware instellingen’ en selecteer ‘Bladinstelling aanmaken’. Geef als naam bijvoorbeeld ‘Template’ of ‘Standaard’.

Voor het gemak hebben wij alle CSS codes geschreven. Kopieer en plak deze in het CSS venster:

/* ------------------------------------ */

/* Common Settings (body, page) ------- */

/* ------------------------------------ */

body {

font-family: Calibri, Verdana, Arial;

margin: 0;

}

@page {

margin: 0;

}

/* ------------------------------------ */

/* Ticket Paper Settings -------------- */

/* ------------------------------------ */

.ticket {

width: 130mm;

height: 60mm;

font-size: 0.9em;

position: relative; /* Always required */

page-break-inside: avoid; /* Always required */

page-break-after: always; /* Always required */

padding: 0; /* Always required */

padding-left: 5mm;

padding-top: 17mm;

}

/* ------------------------------------ */

/* EVENT TITLE & SUBTITLE ------------- */

/* ------------------------------------ */

.event .title {

font-size: 1.4em;

font-weight: bold;

}

.event .subtitle {

font-size: 1.1em;

}

/* ------------------------------------ */

/* EVENT INFO BLOCK (Bordered) -------- */

/* ------------------------------------ */

.event-info {

margin-top: 15mm;

border: 1px solid #000;

padding: 1mm;

width: 90mm;

font-size: 0.9em;

}

.event-info .start {

display: inline;

}

.event-info .date {

display: inline;

}

.event-info .location {

font-weight: bold;

}

.event-info .address {

font-size: 0.8em;

}

.event-info .address .street {

display: inline;

}

.event-info .address .post-code {

display: inline;

}

.event-info .address .city {

display: inline;

}

/* ------------------------------------ */

/* Seat & Row Info, beneath Event Info */

/* ------------------------------------ */

.placement {

margin-top: 2mm;

font-weight: bold;

}

/* ------------------------------------ */

/* BARCODE BOTTOM --------------------- */

/* ------------------------------------ */

.barcode {

width: 47mm;

height: 14mm;

position: absolute;

left: 5mm;

top: 67mm;

}

.barcode svg {

max-height: 15mm;

}

.barcode2 {

/* to display this vertical barcode add display: block; */

display: block !important;

height: 14mm;

width: 47mm;

position: absolute;

top: 30mm;

left: 115mm;

-moz-transform: rotate(-90deg) scale(1, 1);

-webkit-transform: rotate(-90deg) scale(1, 1);

transform: rotate(-90deg)

scale(1, 1);

}

.barcode2 > svg {

max-height: 20mm;

}

/* ------------------------------------ */

/* Product Info, bottom right -------- */

/* ------------------------------------ */

.product {

position: absolute;

top: 66mm;

left: 45mm;

}

.product .name {

font-size: 0.9em;

height: 5mm;

overflow: hidden;

}

.product .subtitle {

font-size: 0.8em;

height: 4mm;

overflow: hidden;

}

/* ------------------------------------ */

/* Order Info, beneath Product Info --- */

/* ------------------------------------ */

.extra {

position: absolute;

font-size: 0.7em;

top: 74mm;

left: 45mm;

}

.extra .price {

font-size: 1.1em;

}

.extra .disclaimer {

font-size: 0.8em;

}

.extra .order-id {

padding-top: -10mm;

display: inline;

font-size: 0.7em;

}

.extra .order-id:after {

content: ‘,’;

}

.extra .order-date {

display: inline;

font-size: 0.7em;

}

.extra .order-date:after {

content: ‘.’;

}

Stap 8: Ticketware machtigingen

Met de instellingen moeten we er ook voor zorgen dat de zojuist aangemaakte Ticketware user gemachtigd is om alle templates e.d. te gebruiken. Ga naar ‘Ticketware instellingen’ en selecteer vervolgens ‘Bewerk ingestelde machtingen’. Selecteer alle templates.

Stap 9: Download de Ticketware software

Je kan de Ticketware software vinden bij 'Documentatie'. Download deze software.

Stap 10: Open Ticketware

Log in met de Ticketware gegevens die je eerder hebt aangemaakt of al reeds bestaan. Indien alles correct is verlopen zie je het evenement en bijbehorende product(en) in het venster staan. De volgende twee punten zijn zeer belangrijk:

• Stel de taal in op de gewenste taal, dit wordt op het ticket getoond als datum en tijd.

• Selecteer het eerder gemaakte template (CSS code) voor de juiste lay out van het ticket.

Stap 11: Printen

Kies nu het ticket dat je wil printen en geef het aantal aan. Vervolgens klik je op kopen. Stel de juiste printer in en je tickets worden geprint!