Hardcopy tickets printen

Het is mogelijk om hardcopy tickets aan te vragen bij Paylogic in het geval je graag hardcopy tickets zou willen hebben voor bijvoorbeeld deurverkoop of voorverkoop bij offline winkels. Indien je dit graag zou willen neem dan contact op voor meer informatie.

Wil je toch graag zelf tickets printen? Dan gaat deze handleiding stap voor stap uitleggen hoe dit in zijn werk gaat. Om de hardcopy tickets zelf te kunnen printen, is het belangrijk dat jullie in het bezit zijn van een BOCA-printsysteem.

Stap 1: Open de tab ‘Beheren’

Wanneer je bent ingelogd in de Backoffice, open je de tab 'Beheren' linksboven in het scherm.

Stap 2: Open de tab ‘Verkooppunten’

Nadat je op 'Beheren' hebt geklikt, klik je op 'Verkooppunten'. Hier selecteer je 'Ticketware'.

Stap 3: Maak een Ticketware verkoopkanaal aan

Om Ticketware te gebruiken moet je een Ticketware verkoopkanaal hebben. Dit verkoopkanaal kan aangemaakt worden door te klikken op 'Nieuw verkoopkanaal aanmaken'. Je kan nu het verkoopkanaal helemaal instellen. Echter, voor het Ticketware account hoef je het verkoopkanaal alleen een titel te geven.

Stap 4: Verkooppunt aanzetten

Nu is het belangrijk dat je het verkooppunt op evenement niveau aanzet. Ga naar 'Beheren' > 'Evenement' > Selecteer het evenement > 'Verkooppunt' > 'Offline'. Selecteer hier het zojuist aangemaakte verkooppunt.

Stap 5: Koppel aan producten

Vervolgens koppel je het verkooppunt aan het desbetreffende product dat geprint dient te worden. Ga naar 'Beheren' > 'Evenement' > Selecteer het evenement > 'Producten' > Selecteer het product > 'Verkocht in verkooppunten' > 'Offline'. Vink hier het zojuist aangemaakte Ticketware verkooppunt aan.

Stap 6: Open de tab ‘Scan- & Ticketware’

Het is nu tijd om een Ticketware account aan te maken voor het printen van de tickets. Dit kan je doen door te klikken op ‘Scan- & Ticketware’. Klik hierna op 'Ticketware gebruikers' en vervolgens op 'Nieuwe Ticketware gebruiker aanmaken'. Let bij het aanmaken op de volgende punten:

- Bij ‘Reseller verkooppunt’ stel je het zojuist aangemaakte Ticketware verkoopkanaal in.
- Zet het maximum per bestelling op onbeperkt! Dit zorgt ervoor dat je meer dan één ticket per keer kan printen.

Stap 7: Lay out

Hierna stel je de instellingen voor de Ticketware software in. Het is mogelijk om de lay-out van de tickets te bepalen. Ga naar ‘Ticketware instellingen’ en selecteer ‘Bladinstelling aanmaken’. Geef als naam bijvoorbeeld ‘Template’ of ‘Standaard’.

Voor het gemak hebben wij alle CSS codes geschreven. Kopieer en plak deze in het CSS venster:

body { font-family: Arial; font-size: 10pt; font-weight: bold; margin: 0px; }
@page { margin: 0px; }

.ticket {
border: 1px solid white;
position: relative;
top: 20mm;
left: 0mm;
width: 145mm;
height: 50mm;
page-break-inside: avoid;
page-break-after: always;
padding: 0px;
}

.event { margin-left: 5mm;margin-top: 0mm; }
.event .title { font-size: 12pt; font-weight: bold; }
.event .subtitle { display: block; font-size: 8pt; font-weigth: normal; }
.event { }

.event-info { margin-left: 5mm; margin-top: 0mm; }
.event-info .date { }
.event-info .start { display: none }
.event-info .location { margin-top: 1mm; display: block; font-size: 9pt; }

.post-code,
.street { display: none; }
.city

.event-info { }

.product { margin-left: 58mm; margin-top: 12mm; font-size: 8pt; }
.product .name { }
.product .subtitle { }
.product { }

.placement { display: none; font-weight: bold; margin-top: 5mm; border-left: 4px solid #000; padding: 3mm; }

.extra { margin-left: 58mm; margin-top: 0mm; }
.extra .price { font-size: 8pt; font-weight: normal; }
.extra .disclaimer { display: none; }
.extra .order-date { display: none; }
.extra .message { display: none; }
.extra { }

.barcode {
position: absolute;
overflow: absolue;
top: 30mm;
left: 5mm;
height: 13mm;
width: 50mm;
}

.barcode2 {
/* to display this vertical barcode add display: block; */
display: block !important;
position: absolute;
overflow: hidden;
top: 6mm;
left: 100mm;
height: 15mm;
width: 30mm;
-moz-transform: rotate(-90deg) scale(1, 1);
-webkit-transform: rotate(-90deg) scale(1, 1);
transform: rotate(-90deg) scale(1, 1);
}

Stap 8: Ticketware machtigingen

Met de instellingen is het van belang dat gekeken wordt of de Ticketware User gemachtigd is om alle templates e.d. te gebruiken. Ga naar ‘Ticketware instellingen’ en selecteer vervolgens ‘Bewerk ingestelde machtigingen’. Selecteer alle templates.

Stap 9: Download de Ticketware software

Je kunt de Ticketware software vinden bij 'Documentatie'. Download deze software.

Stap 10: Open Ticketware

Log in met de Ticketware gegevens die je eerder hebt aangemaakt of al reeds bestaan. Indien alles correct is verlopen zie je het evenement en de bijbehorende product(en) in het venster staan. De volgende twee punten zijn zeer belangrijk:

• Stel de taal in op de gewenste taal, dit wordt op het ticket getoond als datum en tijd.

• Selecteer het eerder gemaakte template (CSS code) voor de juiste lay-out van het ticket.

Stap 11: Printen

Kies nu het ticket dat je wil printen en geef het aantal aan. Vervolgens klik je op kopen. Stel de juiste printer in en je tickets worden geprint!