Verkooppunt aanmaken/activeren

Deze handleiding legt je stap voor stap uit hoe je een nieuw online verkooppunt aanmaakt. Een extra verkooppunt is een compleet nieuwe ticketshop met een eigen URL. Dit kan van pas komen wanneer je bijvoorbeeld een reeks producten apart wil aanbieden of enkel een specifieke groep mensen toegang wil geven tot een bepaalde shop.

Stap 1: Verkooppunt aanmaken

Voor het aanmaken van een nieuw verkooppunt, ga je naar ’Verkooppunten’.

Stap 2: Configureer de Frontoffice flow

Scroll naar beneden. Stel de ’Frontoffice flow’ in. De Frontoffice flow bepaald de stappen die ticketkopers moeten doorlopen in het bestelproces. Hieronder volgt een greep van de meest voorkomende opties:

Simple flow

Dit is de standaard flow. Ticketkopers moeten een geregistreerd Paylogic account hebben om het bestelproces af te kunnen ronden. Hebben zij dit niet? Kunnen zij deze in de ticketshop aanmaken. Dit is de tweede stap in het bestelproces en zal na het kiezen van de producten aan bod komen.

Without account and with mandatory voucher

Ticketkoper hoeft geen Paylogic account te hebben om een bestelling te kunnen plaatsen. Persoonsgegevens kunnen worden ingevoerd middels een Facebook registratie.

Wanneer een ‘Vouchergroep’ wordt toegevoegd aan het bestelproces, zal er vooraf verplicht een vouchercode ingevuld moeten worden door de ticketkoper om de shop te betreden.

Zonder account met voucher

Ticketkoper hoeft geen Paylogic account te hebben om een bestelling te kunnen plaatsen. Persoonsgegevens kunnen worden ingevoerd middels een Facebook registratie.

Wanneer een ‘Vouchergroep’ wordt toegevoegd aan het bestelproces, heeft de Ticketkoper de mogelijkheid om een vouchercode in te voeren voorafgaand aan het bestelproces. Dit is niet verplicht om de ticketshop in te komen.

Met verplichte voucherstap

Ticketkoper moet een Paylogic account hebben om het bestelproces af te ronden en moet voorafgaand aan het bestelproces een geldige voucher code invullen om door te gaan met het bestelproces.

Wanneer de flow is ingesteld, klik op 'Verkoopkanaal aanmaken'.

Stap 3: Voeg het verkooppunt toe aan het evenement

Nadat je het verkooppunt hebt aangemaakt, is het tijd om dit verkooppunt te activeren voor het evenement. Ga naar het evenement, dit doe je door naar 'Beheren’ te gaan en het desbetreffende evenement te selecteren. Ga naar 'Verkooppunten’ en selecteer het juiste verkoopkanaal. Klik vervolgens op ‘Wijzigingen opslaan’.

Let op: voor ieder product dat je wil aanbieden in dit verkooppunt zal je het verkooppunt ook individueel moeten activeren. Dit kan bij de tab 'Producten'.