Facebook integratie

Tegenwoordig is het grootste deel van (potentiële) ticket kopers actief op Facebook. Deze zullen dus naar alle waarschijnlijkheid ook belanden op je Facebookpage. Het constant doorverwezen worden naar een andere webpage kan als vervelend ervaren worden door ticketkopers en hiermee een negatieve invloed hebben op de conversieratio. Daarom adviseren wij om de Paylogic ticketshop te integreren op jullie Facebookpage

Deze handleiding legt je uit hoe je de ticketshop kunt integreren op jouw Facebook pagina. Je zult wat HTML codes opmerken, maar kennis van HTML is niet vereist om te begrijpen hoe dit werkt.

Stap 1: Voeg een aangepaste tab toe aan uw Facebook pagina

Zorg ervoor dat je bent ingelogd op Facebook met het account dat toegang heeft tot de Facebook pagina waar je de Paylogic shop wil integreren.

Ga naar: https://apps.facebook.com/static_html_plus/ en klik op “Add Static HTML Html to a Page”. Hiermee kan je een extra pagina toevoegen aan je Facebook page.

Stap 2: Vervang "index.html" door de iframe code

Vervolgens klik je op "set up tab".

Vervang in de pagina waar je nu op bent de index.html code door onderstaand Iframe. Let wel dat je de tekst "Paylogic_FrontOffice_URL1" vervangt door jouw eigen Paylogic Frontoffice url

<iframe
width="600"
scrolling="auto"
height="730"
style="max-width:
100%"
frameborder="0"
marginwidth="0"
marginheight="0"
src="Paylogic_FrontOffice_URL1"
name="paylogic_shop"
id="paylogic_shop">
</iframe>

Vervolgens klik je op 'save' en 'publish'.

Stap 3: Positioneer het iFrame (indien gewenst)

De positie van de frontoffice op je Facebook kan aangepast worden. Hiervoor kan je de 'width' en 'height' aanpassen in de iFrame code.

iFrame:

<iframe
width="600"
scrolling="auto"
height="730"
style="max-width:
100%"
frameborder="0"
marginwidth="0"
marginheight="0"
src="Paylogic_FrontOffice_
name="paylogic_shop"
id="paylogic_shop">
</iframe>

Stap 4: Wijzig de naam van de tab

De nieuwe tab zal altijd als 'Welcome' op je Facebookpagina worden weergeven. Het is verstandig om dit te wijzigen naar "Tickets', 'Ticketshop' of iets in die trant. Ga hiervoor rechtsboven naar 'instellingen'.

Stap 5: Pas de positie van de tab aan (indien gewenst)

Ga naar 'Pagina bewerken' om de positie aan te passen. Je kan 'schuiven' tussen pagina's onderling.