Handleiding scanapparatuur Paylogic - Online

Welkom in de handleiding voor online scanapparatuur. Het grote voordeel van online scannen is het feit dat alle scandata meteen opgeslagen worden in de backoffice. Ook heb je de mogelijkheid om verder te gaan met uw online verkoop terwijl u scant.

OPMERKING: Houdt er rekening mee dat de scan software niet gebruikt kan worden in combinatie met een MacBook of een ander product van Apple.

Stap 1: Maak een scanware gebruiker aan

Wanneer je de online scan methode wilt gebruiken, moet je allereerst een Scanware gebruikersaccount aanmaken. Hiervoor gaat u naar 'Beheren' > 'Scan & Ticketware' > 'Scanware gebruikers'.

Wanneer je klikt op 'Maak een nieuwe scanware gebruiker aan', word je naar de volgende pagina aan de backoffice geleidt.

Je kan zo veel Scanware accounts aanmaken als u wilt.

Stap 2: Scanware machtigingen

Ga nu terug naar je evenementenpagina en klik op 'Scanware machtigingen'. Hier kan je de scanware instellingen invullen. Welke producten kunnen gescand worden door welke scanware gebruiker? Voor elke scanware gebruiker kan je hier aangeven welke soort tickets zij kunnen scannen.

Bijvoorbeeld: Wanneer je meer dan twee ingangen heeft, kan je ervoor kiezen om verschillende scanware accounts aan te maken voor de verschillende ingangen. Dit geeft je de mogelijkheid om controle te houden over je eigen tickets en over de mensenmassa.

We adviseren je nadrukkelijk om gebruik te maken van een "Supergebruiker". In het geval dat je een supergebruiker hebt aangemaakt, kan je nadat je bent ingelogd nog steeds kiezen welke producten gescand kunnen worden door deze supergebruiker.

Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan.

Stap 3: Download de Paylogic Scanware

Voor online scannen moet je gebruik maken van de Paylogic Scanware. Deze kan je downloaden in de backoffice. Ga terug naar het dashboard en klik op 'Documentatie'.

Download nu het Paylogic Scanware bestand.

Stap 4: Login

Wanneer je de Scanware hebt geïnstalleerd, zie je het volgende programma:

Log in met het account dat je hebt aangemaakt in stap 1. Selecteer backoffice (V2) als server. Wanneer dit niet werkt, vul dan api.paylogic.nl in.

Stap 5: Maak een scannernaam aan

Nadat je bent ingelogd zal Scanware je vragen om een scannaam aan te maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor "scanner 1", "scanner 2", "scanner 3" etc. Selecteer het evenement en klik als laatste op 'Begin met scannen'.

Stap 6: "Bliep" en lichtsignaal

Zorg ervoor dat de scanapparatuur altijd een "bliep" of een klein lichtsignaal geeft terwijl je scant. Hieraan kan je zien dat het ticket geaccepteerd is. Als dit niet het geval is zijn er een paar mogelijkheden:

- Geen ticket voor dit evenement
- Betaling is niet afgemaakt of mislukt
- Ticket is al eerder gescand
- Barcode ongeldig of error
- Ticket wordt niet geaccepteerd door deze scanner

Stap 7: Rapporten

Log in in je backoffice account op backoffice.paylogic.com. Klik op 'Rapporten' en vervolgens op 'Aangepast'. Aan de linker kant van het scherm zie je verschillende opties. Je kan nu kiezen voor statistieken voor elk ticket-type, of voor elke scanner/ingang.