Een e-ticket template aanmaken en toevoegen

Deze handleiding legt stapsgewijs uit hoe een E-ticket aangemaakt en toegevoegd kan worden in de Backoffice van Paylogic.

Om van deze functie gebruik te maken dient er een E-ticket ontworpen te zijn. Houd bij het ontwerpen van je eigen E-ticket design rekening met volgende voorwaarden:

• A4 formaat
  • PDF bestand
  • Maximaal 2 MB
  • Ruimte voor horizontale barcode: 100mm x 60mm
  • De horizontale barcode is verplicht, er kan optioneel ook gekozen worden om een verticale barcode te tonen.

Stap 1: Nieuw e-ticket sjabloon aanmaken

Log in op de Backoffice en ga vervolgens naar 'Beheren' > 'Ticket templates' > 'Nieuw E-ticket sjabloon aanmaken'

Stap 2: Ticket Template ontwerpen

Geef het E-ticket een titel. Het is te adviseren de titel af te stemmen op het product of het evenement waarvoor je het wil gebruiken. Zo is het gemakkelijker terug te vinden wanneer je de templates wil gaan koppelen.

Hierna geef je aan op welke positie zowel de horizontale als verticale barcode komt te staan. Dit gaat door middel van coördinaten in millimeters:

- In de eerste kolom geef je het aantal millimeters van de linker kant tot het begin van de barcode aan.

- In de tweede kolom geef je het aantal millimeters van de bovenkant tot het begin van de barcode aan. Hieronder staan enkele voorbeelden van posities met de bijbehorende getallen:

• Horizontaal linksonder: 13 - 224 (H1)
  • Horizontaal linksboven: 13 - 80 (H2)
  • Verticaal rechtsonder: 157 - 214 (V1)
  • Verticaal rechtsboven: 157 - 80 (V2)

Zoals je ziet bestaat er ook de mogelijkheid om bepaalde informatie op het e-ticket te laten verbergen.

Voeg als laatste het sjabloonbestand toe en klik op 'wijzigingen opslaan'.

Stap 3: Controleer jouw aangemaakte e-ticket template

Het is mogelijk om te controleren of het template naar wens is door terug te keren naar het ticket en op ‘Voorbeeld’ te klikken. Het PDF bestand dat wordt gedownload is gelijk aan het template dat ticket kopers zullen ontvangen.

Stap 4: Ticket template toevoegen aan het product

Indien het ticket geheel naar wens is dient het ticket gekoppeld te worden aan een product naar keuze in de Backoffice.

Ga hiervoor naar Beheren > Evenement > Selecteer het evenement > E-ticket sjablonen (‘configuratie’ links). Koppel vervolgens het eerder aangemaakte E-ticket template aan het juiste product.