Evenement aanmaken en publiceren

Nieuw evenement

Deze handleiding legt je stap voor stap uit hoe je een evenement aanmaakt en publiceert in het systeem. Na het doorlopen van dit artikel zal jouw evenement klaar zijn om de verkoop in te gaan.

Vereisten

• Actief Paylogic account met Backoffice log in gegevens.

Stap 1: Inloggen backoffice

Log hier in op de Backoffice met de gegevens die je van ons ontvangen hebt.

Stap 2: Nieuw evenement aanmaken

Ga naar ‘Beheren’ en klik vervolgens op ‘Nieuw evenement aanmaken’

Note: Nadat het evenement is aangemaakt, bestaat nog steeds de mogelijkheid om alle ingevulde informatie in de volgende stappen aan te passen.

Stap 3: Evenementinformatie instellen

De volgende velden zijn verplicht om in te vullen:

• Naam van het evenement
  • Begin en eind van het evenement
  • Plaats
  • Locatie
  • Land

Wanneer deze velden ingevuld zijn, klik je op ‘Volgende’. Stap_2.png

Stap 4:  Verkooppunt(en) configureren

De verkooppunten zijn de kanalen die gebruikt zullen worden om de tickets te verkopen.

Verschillende verkoopkanalen:

• 'Online' is voor de verkoop via de Paylogic frontoffice.
  • 'Offline' verkoop wordt door Primera afgehandeld
  • 'Gastenlijst' wordt gebruikt om producten te versturen naar geselecteerde gasten/partners
  • 'Third party' biedt de mogelijkheid om tickets aan te bieden via derde partijen of plug-ins. Neem contact op met je accountmanager voor meer informatie.

Als alle gewenste verkooppunten zijn aangevinkt, klik je op 'Volgende'.

Stap 5: Nieuw product aanmaken

Klik op ‘Product aanmaken’ vul hierbij de volgende zaken in:

• Productnaam
  • Prijs
  • Minimum/Maximum per bestelling
  • Het verkooppunt waar je het product gaat aanbieden (of meerdere)
  • Een nieuwe pool (de totale capaciteit die van dit product beschikbaar zal zijn)

Als alle velden ingevuld zijn, klik je op ‘Product aanmaken’ en vervolgens op 'Volgende'.

Stap 6: Configureer de verkoopperiode

Je kunt de verkoopperiode van het evenement of van de individuele producten aanpassen. De verkoopperiode van het evenement kan gezien worden als hoofd verkoopperiode en is leidend.

Als bovenstaande is ingevuld, klik je op 'Volgende'.

Stap 7: Configureer de fulfillment

In de volgende tab 'Fulfillment soorten', kun je de fee per type fulfillment instellen.

De velden voor 'Added Order Fee' en 'Additionele ticketkosten' zijn alleen bedoeld voor een additionele fulfillment fee (voor rekening van de ticket koper). Het is gebruikelijk om dit op 0 EUR te laten en door te gaan naar de volgende stap.

Voor meer informatie over het beheren van fulfillment soorten, neem contact op met jouw Paylogic Account Manager.

Wanneer dit ingevuld is, klik je op 'Volgende'.

Stap 8: Configureer de betaalmethodes

Hier kun je instellen welke betaalmethodes je beschikbaar wil stellen voor de verkoop van de producten.

Daarnaast is het mogelijk om een vereist minimum in te stellen voor een betaling en je kan valuta per methode wijzigen.

Wanneer je de betalingsmethoden hebt ingesteld, klik je op 'Voltooien'.

Belangrijk

Wees ervan bewust dat sommige betaalmethodes een mogelijk chargeback (terugvordering) risico met zich meedragen. Naast de betaalmethode is het risico op een chargeback aangegeven. Neem voor meer informatie hierover contact op met uw accountmanager.

Stap 9: Evenement publiceren

Je evenement is compleet, maar consumenten kunnen nog geen tickets kopen voor je event. Om je ticketverkoop te starten moet het evenement gepubliceerd worden door te klikken op ‘Publish’. Wanneer je hierop hebt geklikt, komt er een scherm waarop je de details van het evenement kunt controleren. Als alles klopt, klik je op 'Ja, ga door'.

Note: na het publishen zijn gegevens nog steeds aan te passen!

Stap 10: De verkoop URL

Onder de tab Frontoffice URL kan je de verkooplink(s) vinden.

Belangrijk

Gebruik bij het verspreiden van de link altijd de URL uit de Backoffice en nooit die uit je adresbalk. De URL in de adresbalk verandert namelijk in een flowlink wanneer je deze gebruikt. Een flowlink is altijd maar voor 20 minuten geldig.

Gefeliciteerd! Je hebt nu officieel jouw eigen evenement aangemaakt en gepubliceerd.