Hoe maak ik productcategorieën aan in mijn verkooppunt?

Wanneer je verschillende producten verkoopt voor je evenement is het fijn als je deze producten op een overzichtelijke manier kunt weergeven aan je klanten. Dit kan je doen door verschillende productcategorieën aan te maken in je verkooppunten. Deze handleiding legt  stap voor stap uit hoe je deze categorieën kunt aanmaken, om op deze manier kan je een gestructureerde en overzichtelijke weergave van je producten creëren.

Stap 1: Open de tab ‘Beheren’

Wanneer je bent ingelogd in de Backoffice, klik je op 'Beheren' links bovenin het scherm.

Stap 2: Selecteer het gewenste evenement

Wanneer je in de tab 'Beheren' zit, worden de evenementen - die je reeds hebt aangemaakt - weergeven. Selecteer het evenement waarvoor je productcategorieën aan wil maken.

Stap 3: Open de tab ‘Verkooppunt’

Om productcategorieën aan te maken in de verkooppunten, open je de tab 'Verkooppunten'. Deze tab kun je vinden in de kolom 'Configuratie'.

Stap 4: Werk de productcategorieën bij

Je ziet nu een lijst met alle verkooppunten die geactiveerd zijn voor dit evenement. Klik op 'Edit product categories' naast het verkooppunt waarvoor je de product categories wil instellen.

Stap 5: Maak een nieuwe categorie aan

Je hebt nu de mogelijkheid om de productcategorieën aan te maken in het verkooppunt. Om dit te doen klik je op 'Categorie toevoegen'. Er verschijnt een venster waarin je de productcategorieën aan kunt maken.

Stap 6: Categoriseer de producten

Wanneer je de categorieën hebt aangemaakt, kan je de producten categoriseren. Je doet dit door de producten in de juiste productcategorieën te slepen. De volgorde waarin de producten worden weergeven kun je op deze manier ook aanpassen. Wanneer je alle producten hebt gecategoriseerd, klik je op 'Wijzigingen opslaan'.