Vouchers

Deze handleiding legt je stap voor stap uit hoe je een vouchergroep aanmaakt en zo voucher codes aan een verkooppunt koppelt. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld korting op bepaalde producten aan te bieden of een ticketshop ontoegankelijk te maken zonder code.

Vereisten

• Gegevens over in te stellen (kortings)producten.
  • Vouchercodes die je wil linken aan de producten (later in het artikel kunnen deze ook nog gemaakt worden)

Stap 1: Verkooppunt met Voucher flow aanmaken

Voor het aanmaken van een nieuw verkooppunt met verplichte voucher stap, ga je naar 'Verkooppunten'.

Geef het verkoopkanaal een naam, bijvoorbeeld: Vouchershop.

Stap 2: Configureer de Frontoffice flow

Stel bij de ‘’Frontoffice flow’’ in 'Met verplichte voucherstap' of 'Without account and with mandatory voucher', klik vervolgens op 'Verkoopkanaal aanmaken'.

Note: 'Met verplichte voucherstap' is de kaartkoper verplicht de bestelling te voltooien met een Paylogic account. Indien je kiest voor de flow 'Without account and with mandatory voucher' kan de kaartkoper zelf zijn gegevens invoeren of deze laten synchroniseren met Facebook.

Stap 3: Maak de producten aan die in het voucher verkooppunt moeten worden aangeboden

Ga naar ‘Beheren’ en klik je op het gewenste evenement waarvoor je het product wil aanmaken. Klik vervolgens op 'Product aanmaken' om jouw producten voor het evenement aan te maken.

De volgende velden zijn verplicht om in te vullen:

• Productnaam;
  • Prijs;
  • Minimaal en maximaal per bestelling;
  • Nieuwe pool gebruiken (capaciteit).

Note: Nadat de producten zijn aangemaakt, bestaat nog steeds de mogelijkheid de product naam, product subtitel, minimum en maximum per bestelling en pool  aan te passen. Indien de kaartverkoop online is kan de pool alleen verhoogd worden.

Wanneer alle verplichte velden ingevuld zijn, klik je op 'Product aanmaken'.

Nadat je het voucher verkooppunt hebt aangemaakt, is het tijd om dit verkooppunt te activeren voor het evenement. Ga naar het evenement, dit doe je door naar 'Beheren' te gaan en het desbetreffende evenement te selecteren. Ga naar 'Verkooppunten' en selecteer het juiste verkoopkanaal. Klik vervolgens op 'Wijzigingen opslaan'.

Stap 4: Voucher codes aanmaken

Nu de producten zijn aangemaakt is het tijd om codes te genereren. Er zijn een paar mogelijkheden wat betreft de codes:

• Generieke voucher codes: een code die meerdere keren gebruikt kan worden;
  • Unieke voucher codes: meerdere codes die allen 1 keer bruikbaar zijn.
  • Gebruik deze tool om codes aan te maken: Codes aanmaken. Download het bestand als een .CSV bestand.

Stap 5: Vouchergroep aanmaken en instellen

Voor het aanmaken van een nieuwe vouchergroep klik je op ‘Vouchers’ in het evenement. Bij 'Voeg een nieuwe voucher groep toe' vul je de naam van de vouchergroep in en klik je op de knop om het te bevestigen. Hierna is je voucher groep aangemaakt en zal deze zichtbaar worden in de lijst.

Invoegen van generieke voucher codes

Voor het koppelen van generieke vouchercodes klik je op 'Toevoegen'. Vervolgens dien je een 'Nieuwe voucher token' in. In het geval je een lijst met unieke codes hebt, kun je deze uploaden door middel van een .CSV bestand.

Producten en verkooppunt kopppelen

Selecteer bij 'Product' het (kortings)product en vul het minimum en maximum per bestelling in. Let op: Hier geldt het minimum en maximum per bestelling alleen voor het desbetreffende product.

Vink vervolgens het juiste verkooppunt aan, welke je eerder hebt gecreëerd.

Wanneer je 'Geen maximale beschikbaarheid' kiest, zal de code oneindig bruikbaar zijn. Als je deze uitvinkt, kun je bij 'Maximale beschikbaarheid' invullen hoe vaak de code bruikbaar mag zijn.

Als laatste voer je het minimum en maximum per bestelling in.

Let op: Hier geldt het minimum en maximum per bestelling voor de gehele bestelling. Klik vervolgens op 'Wijzigingen opslaan’.