Booking Protect

Booking Protect

SeeTickets biedt jou als organisator de handvatten om een positieve fan ervaring te bewerkstelligen, geheel in lijn met onze white-label filosofie. Onderdelen daarvan zijn additionele services. Onder andere in de vorm van een annuleringsverzekering (Refund protection) voor jouw fans. 

Refund protection wordt beheerd door verzekeraar Booking Protect en is als additionele service aan te bieden aan jouw fans. De fan sluit hierbij een Refund protection af in het bestelproces. Op het moment dat een fan een Refund protection afsluit gaat diegene akkoord met de voorwaarden van Booking Protect. Mocht de fan door bepaalde gebeurtenissen of omstandigheden jouw evenement niet kunnen bezoeken, dan kan deze vervolgens een claim indienen bij Booking Protect. De genoemde omstandigheden dienen dan wel onder de voorwaarden te vallen. Booking Protect beschermt enkel de fan indien hij of zij zelf het evenement niet kan bezoeken door uitzonderlijke gevallen.

Wat zijn de voordelen voor jou als organisator? 

Indien jouw fan een Refund protection heeft afgesloten bij Booking Protect, ben je als organisator niet verantwoordelijk voor het restitueren van de orderwaarde en de kosten van de restitutie. Als de claim wordt goedgekeurd, zal het bedrag vergoed worden door Booking Protect waardoor je als organisator de betaalde ticketgelden behoudt en de tickets opnieuw kunt verkopen. 

Als organisator bied je jouw fans een additionele service om zich te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen. Mocht je voor jouw events een non-refund policy hanteren, biedt je de fan de mogelijkheid om alsnog middels Refund protection een restitutie te ontvangen. 

Hoe kan de fan zijn claim indienen? 

De fan dient op de website van Booking Protect een account aan te maken, waarna deze een claim kan indienen tot het ontvangen van een restitutie. Dit staat ook in de voorwaarden van Booking Protect waar de fan in dat geval akkoord op hebben gegeven. 

Hoe kan ik deze activeren? 

De service voor fans Refund protection is in veel gevallen geactiveerd. Is dit in jouw geval niet zo? Neem dan contact op met jouw Client Success Manager.*

*Deze additionele service is optioneel, de keuze om dit wel of niet aan te bieden is aan jou.