Creëer een Google Analytics 4 property

1. Als je al een Universal Analytics-property hebt, zie je een GA4 Setup Assistant in het Admin gedeelte van die property.

Hierdoor wordt een proces gestart om je te helpen bij het maken van een nieuwe Google Analytics 4-property.

Deze optie van de GA4 Setup Assistant heeft geen invloed op jouw bestaande Universal Analytics-property. Hiermee wordt alleen het maken van de nieuwe property gestart en kun je enkele instellingen van de Universal Analytics-property opnieuw gebruiken (maar niet alle + er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn)

1. Nadat je op GA4 Setup Assistant hebt geklikt, word je gevraagd een nieuwe GA4-property te maken of verbinding te maken met de bestaande. Selecteer de optie 'Nieuwe eigenschap maken'.

2. Daarna zie je een pop-up waarin wordt beschreven wat er gaat gebeuren:

1. Er wordt een nieuwe eigenschap gemaakt

2. Sommige basisinstellingen van Universal Analytics worden opnieuw gebruikt (bijvoorbeeld naam van de property)

3. Je kunt Enhanced Measurement inschakelen

4. Klik op ‘Create and continue’

5. Je komt terecht in de configuratiepagina voor een Google-tag. Klik op
Done in de rechterbovenhoek

6. Je hebt nu uw GA4-property gemaakt. Klik op ‘Go to your GA4-property’.

7. Selecteer Data Streams in het menu aan de linkerkant en klik op de data stream die wordt weergegeven
(deze is automatisch gemaakt toen u een upgrade uitvoerde van de Universal Analytics-property).

8. Vervolgens ziet u een venster zoals hieronder. In de rechterbovenhoek ziet u de Measurement-ID van uw nieuwe eigendom. Kopieer deze.

Configureer Google Analytics 4 in de backoffice van Paylogic

1. Ga naar het evenement dat je wil volgen met Google Analytics 4 en ga naar het menuMarketing Tags.
  2. Selecteer de Google Analytics 4-tag.

3. In het veld ‘Google Analytics Measurement ID’ vul je de Measurement ID in die je uit jouw Google Analytics 4-configuratie hebt gekopieerd.

4. Je bent nu klaar met de installatie! Automatisch worden de volgende gebeurtenissen in Paylogic Shops met uw Google Analytics 4-property gemeten:

• Page view

• Purchase

• Add to cart

• Remove from cart