Custom Domain

Custom Domain

Stappen om een aangepast domein in te stellen

Domeinnaamrecord (CNAME)
Voordat je het Custom Domain in de backoffice kunt configureren, moet je een CNAME instellen voor de Paylogic applicatie(s) die je wilt gebruiken met je eigen domein. De volgende stappen zijn een algemene richtlijn om dit te bereiken. Aangezien deze configuratie buiten het Paylogic systeem valt, kunnen wij je hier niet mee helpen.
 1. Meld je aan bij jouw domeinhost (DNS-provider).
 2. Ga naar de DNS-instellingen van jouw domein.
 3. Maak een nieuw DNS-record met deze waarden:
  1. Naam: de domeinnaam die je wilt gebruiken, b.v. tickets.mijndomein.com (merk op dat je meestal alleen het meest linkse deel van de domeinnaam hoeft in te vullen).
  2. Waarde: een van de volgende domeinen, indien van toepassing:
   1. account.paylogic.com (fanservices na kaartverkoop, MyOrder)
   2. auth.paylogic.com (authenticatieservice)
   3. shop.paylogic.com (ticketshop)
  3. Type: CNAME
  4. TTL (Time to Live): 3600 (een uur) is de aanbevolen waarde, maar dit is naar eigen goeddunken. 
 4. Zorg ervoor dat je jouw wijzigingen opslaat en/of toepast.
Backoffice configuratie
Nadat je de CNAME(s) heeft ingesteld, kun je de Custom Domain(s) configureren in de Paylogic backoffice. Volg deze stappen om het in te stellen.
 1. Ga naar het menu 'Aangepaste domeinen' onder de Merchant-instellingen.
 2. Klik op 'Aangepast domein toevoegen'.
 3. Je wordt naar een nieuw scherm geleid waar je de volgende velden kunt zien en instellen:
  a. Toegestane verkopers: dit bepaalt op welk account je het aangepaste domein kunt gebruiken. Standaard wordt het account gebruikt waarin je je bevindt. Accounts toevoegen kan alleen door uw Client Success Manager.
  b. Domein: Hier typ je de volledig gekwalificeerde domeinnaam van de site die je wilt gebruiken (bijvoorbeeld shop.example.com of tickets.example.com). Je moet het volledige subdomein opgeven en niet alleen het hoofddomein (dus niet aanvragen bij voorbeeld.com).
  c. Type: Selecteer de applicatie waarvoor je het Custom Domain wilt gebruiken: Account, Auth, Personalisatie of Shop.
  d. Status: deze zal altijd ‘Nieuw’ zijn en kan dus niet gewijzigd worden.
 4. Als je alles hebt ingevuld, sla je het formulier op.
 5. In het overzicht zie je nu het Custom Domain dat je hebt aangevraagd. Ons systeem verifieert het domein met de CNAME die is ingesteld. Zodra deze controle voorbij is en alles in orde is, verandert de status in 'geverifieerd'
 6. Zodra een aangepast domein is geverifieerd, kan het worden gebruikt om het in het kanaal te configureren. Ga naar ‘Beheren > Verkoopkanalen’ en selecteer het kanaal waarop je het Custom Domain wilt configureren.
 7. Je kunt een geverifieerd aangepast domein selecteren met het type 'Shop' voor een Shop in de vervolgkeuzelijst 'Aangepast domein voor de Shop'.
 8. Je kunt een geverifieerd Aangepast Domein selecteren met het type 'Account' voor de accountservice (MyOrder en MyAccount) in de vervolgkeuzelijst 'Aangepast domein voor de accountservice'.
 9. Klik op ‘Wijzigingen opslaan’.
 10. Het aangepaste domein wordt nu toegepast op geselecteerde applicaties. Je kunt de nieuwe Shop-URL met het aangepaste domein vinden in de evenementen die dit kanaal gebruiken.

  • Related Articles

  • Voorkom direct verkeer metingen: cross domain tracking

   Met cross-domain tracking kunnen sessies op twee gerelateerde sites (bijvoorbeeld de Paylogic shop en je website) als een worden beschouwd. Dit wordt ook wel cross koppelen genoemd. Deze handleiding legt je stap voor stap uit hoe je cross-domain ...
  • Opt-ins/Opt-outs

   Fans op de hoogte houden van het laatste nieuws of wil je graag data bewaren? Maak gebruik van custom- en verschillende opt-ins! Door het gebruik van opt-ins kunnen fans een akkoord geven op bijvoorbeeld het inschrijven op een nieuwsbrief, het ...
  • Identificeer fangedrag op jouw online kanalen

   Onze marketing tags feature maakt het erg eenvoudig om verschillende pixels te plaatsen in jouw ticketshop. Dit kan je helpen om het gedrag van fans op jouw website te identificeren. Hoe je dat doet lees je hier na een korte introductie van de ...
  • Server-side Tracking

   Met onze server-side tracking-oplossing helpen we je om beter inzicht te krijgen in het online gedrag van je fans, zodat je beter weet hoe je marketing campagnes presteren en hoe ze zich door je ticketshop bewegen. In tegenstelling tot traditionele ...
  • Wat meten wij?

   Google Analytics 4 When you have configured your pixel ID for the Google Analytics 4 tag in the marketing tags menu, we will automatically send the following events to your GA4 pixel: pageview: Fired on every pageview in a Shop or on MyOrder ...