Een goal funnel voor de Paylogic shop

Om een Goal Funnel voor een Paylogic Shop correct in te stellen dien je onderstaande stappen te doorlopen.

Stap 1: Creëer een nieuw doel
Stap 2: Aangepaste doelconfiguratie
Stap 3: Doelbeschrijving naam + type
Stap 4.1 Algemene funnel voor alle shops
De stappen binnen een Goal Funnel zijn gebaseerd op de pagina’s van de Paylogic Shop die tevens per shop kunnen verschillen.
Hiermee worden alle shops bij elkaar gevoegd en zie je het doorlopen van de funnel als een geheel van alle shops samen.

Goal Details

1. Destination > Regular
  2. Expression: &order_state=completed
  3. Required: No

Funnel Steps

1. Tickets: (.*)/tickets
  2. Add-Ons: (.*)/addons
  3. Shopping Cart: (.*)/shopping-cart
  4. Checkout: (.*)/checkout

4.2 Goal funnel per event/show

De stappen binnen een Goal Funnel zijn gebaseerd op de pagina’s van de Paylogic Shop die tevens per Shop kunnen verschillen. Je kunt ook een goal funnel per event/show aanmaken door de funnel op event ID te specificeren. ​Een stapnaam in de Paylogic Shop is gelijk aan de paginanaam in de URL, zie hieronder in het geel gearceerd. Hieronder een voorbeeld voor event ID 123456 en Point of Sale ID 12345.

Stap 5: Zet e-commerce tracking aan (aanbevolen)

Het is aan te raden om e-commerce tracking te activeren. Hierdoor is het mogelijk om in Google Analytics de inhoud van de bestellingen te zien (orderbedrag, conversies, productnaam etc.).

Om dit aan te zetten dien je naar 'Beheer' te gaan, waarna je onder het kopje 'Instellingen voor e-commerce' dit kunt inschakelen.