Een nieuw evenement aanmaken

Volg de onderstaande stappen om snel en gemakkelijk een nieuw evenement met bijbehorende ticketshop op te zetten.

1. Ga naar 'Beheren' en klik op ‘Nieuw evenement aanmaken’.
2. Vul de benodigde basisinformatie van het evenement in en klik daarna op 'Volgende'. Deze informatie is altijd nog op een later moment aan te passen.
3. Verkoopperiode: Vul hier de periode in waarbinnen tickets verkocht kunnen worden.
4. Fulfillment soorten: E-tickets
Tickets op een later moment uitsturen om doorverkoop tegen te gaan? Lees dan eerst dit artikel voor meer informatie.
5. Betaalmethodes: Selecteer de betaalmethodes die je wilt aanbieden bij het afrekenen van een bestelling. Wees ervan bewust dat sommige betaalmethodes een mogelijk chargeback (terugvordering) risico met zich meedragen. Naast de betaalmethode is het risico op een chargeback aangegeven.

Aanmaken ticketshop
6. Verkoopconfiguratie: Klik op de roze knop ‘Nieuwe verkoop aanmaken’ om een nieuwe ticketshop aan te maken.
7. Selecteer bij 'Kanaal' het verkooppunt dat je wilt gebruiken. Extra verkooppunt aanmaken? Klik dan op ‘Klik hier om een nieuw kanaal aan te maken’.
8. Vul de volgende velden in en klik daarna op ‘Kanaal aanmaken’.
  1. Titel
  2. Type: Online
  3. Verkocht via: Shop
  4. Consumentvelden: Selecteer de velden waarvan jij wilt dat deze getoond worden bij het afrekenen.
9. Geef je nieuwe verkoop een herkenbare naam. Bijvoorbeeld ‘Presale’,  'Regular sale' of 'Geheime sale'.
10. Klik op de roze knop ‘Verkoop aanmaken’ en daarna op ‘Volgende’

Producten
11. Klik op 'Nieuw product aanmaken' en vul de informatie voor het ticket in.
12. Klik op de roze knop ‘Voltooien’ en kies optioneel gelijk om deze toe te voegen aan de ticketshop die je in stap 6 t/m 10 hebt aangemaakt.

Publiceer je evenement
13. Klik op de knop ‘Publish’ in het ‘Evenement dashboard’. Hiermee activeer je jouw evenement en de aangemaakte shop.