Facebook Conversion API - Setup

Facebook Setup

Om gebruik te maken van de Facebook Conversion API heeft u een access token nodig. Volg deze stappen om een access token te genereren.
  1. Ga naar de Evenementenmanager in je Facebook Business-account. (kan worden geopend door naar de Facebook Business Suite te gaan, op 'Meer tools' in het zij-menu te klikken en Event Manager te selecteren).
  2. Selecteer de pixel die je wilt gebruiken met de Conversion API.
  3. Ga naar Instellingen

4.Scrol omlaag naar het gedeelte 'Conversie-API' en selecteer 'Accessstoken genereren'.
      5. Kopieer en bewaar deze token op een veilige plek. Facebook zal het niet opslaan en je hebt dit token in een latere stap nodig.
Het voordeel van de Conversion API is dat de ontbrekende aankoopgegevens die de Facebook Pixel niet kan verzamelen (vanwege tracking-preventie van browsers of adblockers) via de Conversion API naar Facebook kunnen worden gestuurd. Je hebt automatisch meer aankoopgegevens op Facebook om je advertenties te helpen optimaliseren.

Paylogic Backoffice-configuratie

1. Klik in de Paylogic Backoffice op ‘Merchant’ in het bovenste menu.
  2. Selecteer 'Conversies' in de menulijst.
  3. Klik op ‘Nieuwe verbinding toevoegen’.
  4. In het scherm dat verschijnt geef je de naam van je API-verbinding op (het makkelijkst is om deze dezelfde naam te geven als de bijbehorende Pixel) en vul je de access token in die je in Facebook hebt gegenereerd. Bewaar het formulier.
  5. Je hebt nu de Conversion API gekoppeld aan je Paylogic account.
Merchantniveau
U kunt ervoor kiezen om de Conversion API voor uw hele account te configureren. Doe dit alleen als je voor al je evenementen dezelfde Pixel ID gebruikt.
  1. In het menu 'Conversies' in de Merchant-instellingen kunt u klikken op de knop 'Nieuwe Merchant-niveaupixel toevoegen'.
  2. In het modaal dat wordt geopend, geeft u de naam van de pixel op, de pixel-ID die is gekoppeld aan het access token voor de conversie-API en selecteert u de conversie-API-verbinding.
  3. Zorg ervoor dat dezelfde pixel-ID ook is ingesteld in de Facebook-marketingtag als standaard voor verkopers. We raden aan om Pixel en Conversion API altijd samen te gebruiken.
Evenementniveau
Als je meerdere evenementen in je account hebt die verschillende Facebook Pixel ID's gebruiken, is dit de manier om dit per evenement in te stellen.
  1. Ga naar het evenement in de backoffice en selecteer 'Conversies' in het menu Evenementinstellingen.
  2. Klik op 'Nieuwe Pixel toevoegen'.
  3. In het modaal dat wordt geopend, geeft u de naam van de pixel op, de pixel-ID die is gekoppeld aan het access token voor de conversie-API en selecteert u de conversie-API-verbinding.
  4. Zorg ervoor dat dezelfde Pixel-ID ook is ingesteld in de Facebook-marketingtag. We raden aan om Pixel en Conversion API altijd samen te gebruiken.