Facebook Conversion API

Sinds 2021 bieden we onze Facebook Conversions API-integratie aan en na al deze jaren verdiende deze een upgrade. We hebben de integratie volledig opnieuw opgebouwd en compatibel gemaakt met onze andere server-side inspanningen door gebruik te maken van een aangepast domein voor de tracking server. Volg de onderstaande instructies om je integratie te upgraden of om te beginnen met gebruik te maken van de Facebook Conversions API.

Belangrijk: Als je onze vorige Facebook Conversions API-integratie hebt ingesteld, schakel deze dan uit voordat je begint met het instellen van de nieuwe integratie. Anders worden conversies dubbel geteld als beide integraties tegelijkertijd zijn geactiveerd. Je kunt de vorige integratie uitschakelen door naar Merchant > Integraties > Facebook CAPI te gaan. Selecteer daar het rode prullenbak pictogram om de integratie(s) die je hebt ingesteld te verwijderen.

Facebook CAPI via Marketing Tags

De nieuwe plek voor onze Facebook CAPI-integratie is op de meest logische plek: binnen de Facebook-pixel marketing tag. Eén plek om alles wat betreft tracking met Facebook te configureren. Volg de onderstaande stappen.

Note: Het is raadzaam om een aangepast domein te gebruiken voor server-side tracking om te profiteren van alle voordelen die de Facebook CAPI te bieden heeft. Als je het aangepaste domein voor server-side tracking nog niet hebt ingesteld, bekijk dan dit artikel.

Facebook Setup

Om gebruik te maken van de Facebook Conversion API, heb je een access token nodig. Volg deze stappen om een access token te genereren.

1. Ga naar de Events Manager in je Facebook Business-account. (Dit kan worden geopend door naar de Facebook Business Suite te gaan, op ‘More tools’ in het zijmenu te klikken en Event Manager te selecteren).

2. Selecteer de pixel die je wilt gebruiken met de Conversion API.

3. Ga naar Instellingen.

4. [Optionele stap] Scroll naar ‘Automatic Website Matching’ en schakel deze instelling in met de schakelaar. We sturen gehashte persoonlijke gegevens naar Facebook, die ze kunnen gebruiken om meer conversies aan je Meta-advertenties toe te schrijven.

5. Scroll dan naar beneden naar de sectie ‘Conversion API’ > ‘Directe integratie instellen’ en selecteer ‘Generate access token’.

6. Kopieer en bewaar dit token ergens veilig. Facebook zal het niet opslaan en je hebt dit token later nodig.

Facebook Marketing Tag

1. Ga naar de Paylogic-backoffice, selecteer je evenement en ga naar het menu Marketing Tags.

2. Selecteer de marketing tag ‘Facebook Pixel’.

3. Plak de waarde van het Facebook-access token dat je van Facebook hebt gekregen in het veld Facebook Access Token.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat de Facebook Pixel-ID in de marketing tag dezelfde pixel-ID is als degene waarvoor je het access token hebt aangemaakt.

4. Klik op ‘Wijzigingen opslaan’.

5. Dat is alles, je hebt nu de Facebook CAPI ingesteld!