FAQ over scanning

FAQ over scanning

Loop je tegen vragen/problemen aan? Dit artikel bevat een paar makkelijke oplossingen voor vaak gestelde vragen bij de scan app.

Ik kan niet inloggen in de Paylogic Scanning app.
Als je een foutmelding krijgt bij het inloggen in de scan app, kan dit aan verschillende zaken liggen. Check allereerst of je smartphone of tablet is verbonden met het internet. Je kunt dit snel zien aan het synchronisatie icoontje rechts bovenin. Als hier een streep door staat is de Scanning app offline. Verbind met het internet door middel van Wifi of 4G.  Check ook of je nog de laatste versie van de Paylogic Scanning hebt. Dit kun je zien in de Google Play of Apple Store.

Hiernaast is het van belang dat je de juiste inloggegevens van de operatie hebt. Zie dit artikel over het aanmaken van een operatie.
Ik ben mijn wachtwoord vergeten. 
Je kunt de wachtwoorden van de scan gebruikers aanpassen in de Backoffice onder Scanning → gebruikers. Zie stap 1 van dit artikel.
De Paylogic Scanning App vraagt om een scan URL, wat is dit?
De scan URL is de QR code die je bij het aanmaken van een scanoperatie hebt gegenereerd per scan gebruiker. Deze vind je terug in de scanoperatie in de backoffice. Je scant de QR code door op de roze knop onderaan in de scan app te klikken. Meer info vind je in dit artikel.
Tijdens het scannen van een ticket krijg ik de melding Not Allowed
Wanneer je de melding not allowed krijgt tijdens het scannen, kan dit twee dingen betekenen:
 1. Het ticket of product staat aangevinkt bij een andere ingang in de scanoperatie.
 2. Het ticket is niet toegewezen aan een ingang en sessie in de scanoperatie.
Kijk daarom even na in de scanoperatie of het product juist is geconfigureerd in de scanoperatie.  Meer info vind je in  dit  artikel.
Kan ik tijdens een event met een laptop en smartphone scannen?
Het tegelijk gebruiken van een laptop en een smartphone om te scannen kan altijd mits beide toestellen verbonden zijn met het internet.
Ik ben ingelogd met een admin user maar kan de scan statistieken niet inzien?
Mocht dit zo zijn, dan heb je dezelfde scan operatie al eerder ingelogd met een scan gebruiker. Op dat moment laadt de app de gegevens in met deze rechten. Mocht je daarna toch gebruik willen maken van de rechten van de Admin user, dan dien je eerst de operatie te verwijderen. Je doet dit door de scanoperatie te sluiten en in het beginscherm van de scanapp de operatie te verwijderen. Op Android doe je dit door de operatie lang ingedrukt te houden, op IOS kan je de operatie verwijderen door naar links te swipen. De app zal tijdens het inloggen met de Admin user alles opnieuw downloaden met de nieuwe rechten.
Zijn je vragen nog niet beantwoord of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaande knop. 

  • Related Articles

  • Instant Scanning

   Voordat je gaat scannen moet er een operatie aangemaakt worden. Wanneer er alleen tickets zijn verkocht voor één ingangsgroep doen we dit middels instant scanning. Hierin wordt een evenement gekoppeld aan een gebruiker en kunnen vervolgens de tickets ...
  • Meer weten over onze scan oplossingen?

   Afhankelijk van jouw situatie hebben we verschillende scan oplossingen beschikbaar:  Event met max. 1500 bezoekers en 1 ingang Event met max. 1500 bezoekers en meerdere ingangen Event met meer dan 1500 bezoekers Event met max. 1.500 bezoekers en 1 ...
  • Tijdsloten scannen

   Deze functie maakt het mogelijk om tickets voor een bepaalde periode te scannen, beter bekend als tijdvakken. Als je een tijdvak aan een product toevoegt, wordt automatisch de beperking toegevoegd dat het product binnen het geselecteerde tijdvak moet ...
  • De Paylogic scan app: Scannen met je telefoon of tablet

   Hoe makkelijk is het om met je telefoon of een tablet tickets te kunnen scannen? Door de Paylogic scanning app te downloaden heb jij je scanner altijd binnen handbereik. Volg de stappen hieronder:   1. Download de Paylogic Scanning app op telefoon of ...
  • Een scan operatie aanmaken

   Voordat je gaat scannen moet je een operatie aanmaken. Dit doe je door een scan aan te maken en een operatie op te zetten. Volg onderstaande stappen om te beginnen: 1. Ga bovenin naar 'Beheren'. 2. Klik in het zwarte linkermenu op ‘Scanning' (in de ...