Ga ticketfraude tegen met Secure Swap

Natuurlijk heeft niemand zin in ticketfraude. Gelukkig hebben wij samen met Ticketswap de oplossing hiervoor bedacht. Secure Swap maakt het mogelijk om het doorverkopen van tickets 100% betrouwbaar te maken. Wanneer een fan een ticket via Ticketswap verkoopt, wordt de oude barcode geannuleerd en ontvangt de koper automatisch een nieuwe barcode. Hierbij worden de persoonsgegevens van de nieuwe koper ook opgeslagen,  wat als voordeel geeft dat jij als organisator meer data over je bezoekers verzamelt. Deze handleiding legt je stap voor stap uit hoe je Secureswap kan activeren in de Backoffice.

1: Activeer TicketSwap op evenement niveau
  1. Ga naar ‘Beheren’ en selecteer het gewenste event
  2. Ga naar ‘Verkoop configuratie’.
  3. Klik op de roze knop ‘Nieuwe verkoop aanmaken’.
  4. Selecteer bij ‘Kanaal’ het verkoopkanaal TicketSwap
Staat TicketSwap niet tussen de lijst? Neem dan contact op met je Client Success Agent.
2: Activeer producten voor TicketSwap
Wanneer je TicketSwap geactiveerd hebt voor het evenement, dien je enkel nog de producten te activeren.
  1. Selecteer ‘Verkoopconfiguratie’, waarna je bij TicketSwap via de drie bolletjes ‘’Producten en categorieën’’ kunt selecteren.
  2. Aan de rechterkant vind je een zoekbalk, via deze kun je producten gemakkelijk in bulk toewijzen en activeren voor TicketSwap.
3: Activeer de ''Sell on Ticketswap'' knop
  1. Ga naar 'Verkoopconfiguratie' en open het TicketSwap verkoopkanaal.
  2. Klik vervolgens op 'bewerken' en ga naar 'Geavanceerde instellingen'. Hier vind je de optie: 'Tickets verkopen op Ticketswap via MyOrder toestaan'.
  3. Vink het hokje rechts van de optie aan en klik op 'Wijzigingen opslaan'.
  4. Met het activeren van deze functie kunnen jouw fans hun tickets verkopen via TicketSwap, zelfs als de 'uitgestelde fulfilment' is geactiveerd.
Heb jij vragen of wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met jouw Client Succes Agent.
Note: Door middel van het activeren van Secure Swap genereer je als organisatie ook de persoonsgegevens van de uiteindelijke koper.