Kortingscode aanmaken

In dit artikel wordt er uitgelegd hoe je een kortingscode kunt instellen. Met een kortingscode kan een vast bedrag of percentage in mindering worden gebracht tijdens het afrekenen.

Vouchergroep aanmaken
  1. Ga naar ‘Beheren’ en selecteer het gewenste evenement.
  2. Ga in de grijze kolom naar ‘Vouchers’.
  3. Vink het veld 'Korting voor dit evenement toestaan' aan en sla dit vervolgens op. Neem contact op met jouw Client Success Manager als deze optie nog niet zichtbaar is.
  4. Vul onderaan bij ‘Nieuwe voucher groepsnaam’ de titel van de vouchergroep in. Gebruik een titel in die voor jou logisch is om terug te vinden. Deze titel is niet zichtbaar voor de consument alleen in de Backoffice.
  5. Vink bij ‘Vouchergroep type’ het bolletje ‘Kortingsvoucher’ aan en klik daarna op 'Voucher groep toevoegen’

Vouchergroep instellingen
  1. Klik op je net aangemaakte vouchergroep.
  2. Voeg je kortingscode(s) toe. Dit kan op twee manieren:
  • Handmatig: klik op de roze knop ‘Toevoegen’ en vul je eigen kortingscode(s) in. Wil je er meerdere toevoegen herhaal dan deze stap.
  • CSV-bestand: upload je eigen CSV bestand met meerdere kortingscodes of gebruik deze tool om kortingscodes aan te maken.
  1. Selecteer het product waarvoor de korting moet werken.
  2. Bedenk nu hoeveel euro of hoeveel percentage korting de code moet geven. Dit kan op 2 manieren:
  • ‘Hoeveelheid korting’: vul hier het bedrag in hoeveel euro korting de code moet geven.
  • ‘Kortingspercentage’: vul hier het percentage in, hoeveel percentage korting de code moet geven.
  1. Geef de begin- en einddatum aan van wanneer de kortingscode(s) geldig zijn en ingevoerd kunnen worden.
  2. Geen maximale beschikbaarheid’:
  • Gebruik je een generieke kortingscode (bijvoorbeeld: korting5) houd dan ‘Geen maximale beschikbaarheid’ aangevinkt. De code is in dat geval onbeperkt geldig binnen de hierboven ingestelde periode.
  • Gebruik je unieke kortingscodes die maar 1 keer gebruikt mogen worden? Deselecteer dan ‘Geen maximale beschikbaarheid' en vul bij ‘Maximale beschikbaarheid’ '1' in.

Optioneel
  • Kies het minimum en/of maximum aantal tickets per bestelling met korting
  • Heb je het bedrag of percentage al op product niveau ingesteld bij stap 9? Laat deze optie dan open.
  • Korting geven op de gehele bestelling en niet op specifieke producten? Sla stap 8 en 9 dan over en vul bij ‘Hoeveelheid/percentage korting op de bestelling’ het gewenste bedrag of percentage in.

1. Klik op ‘Wijzigingen opslaan’.

Vouchercode geldig maken voor een ticketshop
  1. Ga links in de grijze kolom naar naar ‘Verkoop configuratie’.
  2. Selecteer je gewenste ticketshop waar de kortingscode in moet werken.
  3. Klik rechts op de zwarte knop ‘Bewerken’.
  4. Scroll naar beneden en klik op ‘Geavanceerde instellingen’.
  5. Vink je gemaakte kortinggroep aan.
  6. Klik op de roze knop ‘Wijzigingen opslaan’.

Tip: Test tenslotte nog even of de instellingen correct zijn door de code zelf te testen in de shop.