Losse barcodes genereren

In dit artikel lees je hoe je losse barcodes kunt genereren om uit te sturen naar externe partijen. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld om winacties mee te kunnen doen waarvoor losse barcodes nodig zijn i.p.v e-tickets. Hieronder zie je stap-voor-stap hoe je dit kunt aanmaken en downloaden.
  1. Je maakt een nieuw product aan. Ga in het juiste evenement naar ‘producten’ en klik op de roze knop ‘Maak nieuw product aan’.
  2. Maak een product aan van €0 euro, btw-tarief ook 0 en als pool kies je voor ‘Gebruik een nieuwe pool met eigen codes’. Hierdoor gaat de backoffice zelf codes genereren en is het minder foutgevoelig.

3. Vul onder ‘Aantal beschikbare producten’ de hoeveelheid codes in die je wilt genereren.
4. Vul onder ‘Aantal te genereren barcodes’ hetzelfde aantal in. Hierdoor genereert hij alle codes die je hebt ingevuld.
5. Bij ‘Uitgave’ kies je ‘Nu’. Hierdoor zijn de barcodes gelijk geldig.
6. Vervolgens klik je op ‘Product Aanmaken’. Hierna gaat hij de barcodes voor je genereren,soms heeft dit even tijd nodig. Dit ligt aan de hoeveelheid codes die je wilt genereren.
7. Dan ga je onder ‘Scannen’ naar ‘Barcodes Downloaden’.
8. Vervolgens klik je op het aangemaakte product, als Barcode-formaat kies je voor ‘13-cijferige barcodes (met EAN-13 checksum)’, als Barcode groepen kies je voor ‘Alleen Barcodes’ en bij ‘Voorgedefinieerde barcodes toevoegen’ klik je op ‘Nee’.
9. Hierna klik je op de roze knop om te downloaden, en ontvang je een excel sheet met de losse barcodes erin.
Alert
TIP: Stuur deze barcodes in Excel Workbook vorm, anders kunnen de barcodes wijzigen.
Idea
TIP: Nadat de bestanden in CSV Bestand zijn gedownload, moet je deze wijzigen naar Excel Workbook. Ook de barcodes moet je wijzigen naar ‘Number’. Dit doe je door op de eerste kolom te drukken op je linkermuisknop, vervolgens klik je op 'Format Cells’ en selecteer je ‘Number’. Als laatste moet ‘Decimal Places’ op 0 staan. Klik dan op OK.