Maak het mogelijk om tickets te reserveren voor jouw evenement

Maak het mogelijk om tickets te reserveren voor jouw evenement

Introductie
Met een reservering kan een partner, fan of gast een aanvraag indienen voor een of meerdere producten. Deze aanvragen automatisch kun je vervolgens wijzigen, afkeuren of goedkeuren.  Je kunt deze feature inzetten als accreditatie tool voor partners of gasten of verzamel via deze weg preregistraties van loyale fans voor een exclusieve early bird verkoop!

Instellen van het verkoopkanaal
1. Ga naar 'Aanmaken' aan de linkerzijde en klik op 'Verkoopkanalen'.
2. Klik nu op 'Nieuw kanaal aanmaken'.
3. Geef het kanaal een naam (bijvoorbeeld 'Reserveringen'), selecteer het type 'Online' en verkocht via 'Shop'.
4. Vul de overige velden naar wens in en vink 'Vereist goedkeuring' aan. Hiermee onderscheidt dit verkoopkanaal zich van een reguliere ticketshop.
5. Ga vervolgens via 'Evenementen' naar het juiste event en klik op 'Verkoopconfiguratie'. Voeg de producten toe zoals je ook bij een reguliere verkoop zou doen.
6. Klik vervolgens op 'Bewerken' aan de rechterzijde om de details van het verkoopkanaal goed in te stellen.
7. Onder het kopje 'Geavanceerde instellingen' kies je hoe lang een registratie geldig blijft, vóór en na het goedkeuren hiervan.
7. Deel tenslotte de Verkoop-URL zodat partners of gasten zelf hun reservering of registratie kunnen aanvragen.
Een eventuele betaling volgt pas nadat een reservering is goedgekeurd (lees hiervoor verder in dit artikel).

Het handmatig aanmaken van een reservering
1. Ga via de evenement instellingen onder 'Tools' naar 'Bestellingsaanvragen'.
2. Klik op 'Reservering aanmaken' en kies vervolgens het verkoopkanaal dat je wilt gebruiken.
3. Vul de gegevens in van de partner/persoon voor wie deze reservering is.
4. Selecteer de gewenste hoeveelheid tickets die je wil reserveren.
5. Klik op de middelste knop; 'Reservering aanmaken en goedkeuren'.

Let op: Kies enkel 'Reservering aanmaken en goedkeuren met bankoverschrijving' als de betaling via handmatige bankoverschrijving gewenst is.
Dit werkt op een andere manier dan de reguliere betaalmethoden.

Het beheren van jouw reserveringen
Je kunt de reserveringen bekijken en beheren op de overzichtspagina. Op de overzichtspagina kan je verschillende acties toepassen op deze reserveringen.
  1. Goedkeuren of goedkeuren met bankoverschrijving;
  2. Aanpassen (Dit kan ook door te klikken op de reservering zelf);
  3. Afwijzen;
  4. Opnieuw (Op deze manier kan je een reservering dupliceren met dezelfde gegevens en tickets).
Bij goedkeuring zal de partner een e-mail ontvangen met bevestiging en in dezelfde mail een link om de order te kunnen betalen. Na betaling zal hij/zij de tickets ontvangen. Ook wanneer je kiest voor een afwijzing zal een mail uitgestuurd worden om de afwijzing te bevestigen.
Als je reeds een reservering goedgekeurd hebt en daarna toch nog de reservering wijzigt, zal je de reservering opnieuw moeten goedkeuren.