Tickets op naam verkopen (personalisatie)

Tickets op naam verkopen (personalisatie)

Ga zwarthandel tegen en krijg meer inzicht in jouw publiek door tickets op naam te verkopen. Door middel van de onderstaande stappen stel je flexibel per ticket in welke informatie jij van je publiek wenst te ontvangen.
  1. Ga naar ‘Beheren’ en selecteer het gewenste evenement.
  2. Zoek in de grijze kolom naar ‘Gepersonaliseerde tickets’. Staat deze optie nog niet in de lijst? Neem dan contact op met jouw Client Success contactpersoon.
  3. Selecteer vervolgens ‘Activeer gepersonaliseerde tickets voor dit evenement’ én de vervolg optie 'Activeer Send to friend'. Met deze extra optie kan elke bezoeker zijn eigen ticket personaliseren en is dit niet alleen de verantwoordelijkheid van de hoofdkoper van een bestelling.
  4. Via ‘Start date’ en 'End date' specifeer je de periode waarbinnen men kan personaliseren. Deze periode hoeft niet gelijk vanaf de start van de verkoop in te gaan en mag dus ook in de toekomst liggen.
  5. Kies onder het kopje 'Producten' voor welke tickets personalisatie moet worden toegepast. Tickets die niet zijn geselecteerd zijn gelijk te downloaden zonder dat hiervoor extra gegevens hoeven te worden ingevoerd.
  6. Tenslotte bepaal je onder 'Consumentvelden' welke informatie per ticket wordt gevraagd. Het e-mailadres is te allen tijde verplicht in verband met het versturen van de personalisatie uitnodiging en uiteindelijk de tickets.

Extra opties
  1. Selecteer ‘Stuur herinnering als personaliseringsperiode gestart is’ als je wenst dat de koper hieraan herinnerd wordt. We adviseren om dit in te schakelen.
  2. Selecteer ‘Laat waarschuwing zien dat dat alle e-mailadressen uniek moeten zijn’ wanneer per e-mailadres slechts één entreeticket gepersonaliseerd mag worden.
  3. Selecteer 'Toestaan om ongepersonaliseerde tickets uit te sturen, zodra de personalisatieperiode geëindigd is’ als tickets alsnog uitgestuurd mogen worden wanneer tickets niet op tijd gepersonaliseerd zijn.
  4. Voeg onder  ‘Personalisatie-herinneringen’ extra momenten toe waarop de ticketkoper per e-mail wordt herinnerd om te personaliseren.
Staat alles ingesteld, klik dan op ‘Wijzigingen opslaan’.

Tip: Naast de standaard NAW-gegevens is het ook mogelijk om evenement specifieke informatie op te vragen over bijvoorbeeld vervoer of de programmering. Onder 'Aangepast formulier' kun je per ticket een vragenlijst toe te voegen. Lees voor het aanmaken van een vragenlijst eerst dit artikel.

    • Related Articles

    • Optimaliseer jouw fan database met aangepaste velden in personalisatie

      Onderzoek heeft aangetoond dat minder (verplichte) velden in de checkout de conversie verhoogt. Om toch geen informatie te hoeven missen, of juist om extra voorkeuren op te vragen, bieden we daarom ook de mogelijkheid om na afloop van de checkout ...
    • Houd controle op doorverkoop met je eigen Resale platform

      Wanneer fans niet in staat zijn om een evenement bij te wonen, zijn er verschillende spelers op de markt die doorverkoop mogelijk maken. In het huidige landschap zien we terug dat opkopers en vele externe marktplaatsen niet-gevalideerde tickets ...
    • Promoot doorverkoop tickets vanuit de ticketshop

      Introductie Wanneer fans niet in staat zijn om een evenement bij te wonen, zijn er verschillende spelers op de markt die doorverkoop mogelijk maken. In deze artikelen (1. Wachtlijst | 2. Resale Platform) lees je al welke opties See Tickets biedt om ...
    • Weet wie je bezoekers zijn middels Send to Friend

      Waar eerder de hoofd boeker nog verantwoordelijk was voor het personaliseren van alle tickets, kan de hoofd boeker zijn of haar vrienden nu middels Send to Friend een verzoek tot personalisatie sturen. Je kunt zelf bepalen of het personaliseren van ...
    • Ga ticketfraude tegen met Secure Swap

      Natuurlijk heeft niemand zin in ticketfraude. Gelukkig hebben wij samen met Ticketswap de oplossing hiervoor bedacht. Secure Swap maakt het mogelijk om het doorverkopen van tickets 100% betrouwbaar te maken. Wanneer een fan een ticket via Ticketswap ...