Optimaliseer jouw fan database met aangepaste velden in personalisatie

Optimaliseer jouw fan database met aangepaste velden in personalisatie

Onderzoek heeft aangetoond dat minder (verplichte) velden in de checkout de conversie verhoogt. Om toch geen informatie te hoeven missen, of juist om extra voorkeuren op te vragen, bieden we daarom ook de mogelijkheid om na afloop van de checkout informatie te vragen. Aangepaste velden in personalisatie is de oplossing om jou als organisator van alle gewenste data te voorzien. In dit artikel lees je hoe!
Aangepaste velden zijn een uitbreiding op onze personalisatie module. Lees indien je daar nog onbekend mee bent eerst dit artikel.
  1. Ga via ‘Algemene instellingen’ in de donkergrijze balk aan de linkerzijde naar ‘Vragenlijsten’.
  2. Klik bovenin op ‘Nieuwe vragenlijst’, vul een titel in en sla deze op. Tip: kies als titel een herkenbare naam met betrekking op het onderwerp van de vragen.
  3. Klik op ‘Wijzigingen opslaan’. Je ziet nu de mogelijkheid verschijnen om vragen toe te voegen.
  4. Kies ‘Nieuwe vraag’. Je ziet nu afhankelijk van het type vraag 4 of 5 criteria verschijnen.
Het is mogelijk om onderscheid te maken per product. Maak hiervoor meerdere vragenlijsten aan.

Zodra je vragenlijst is opgesteld dient deze alleen nog te worden gekoppeld aan de gewenste producten. Volg daarvoor de stappen hieronder.
  1. Klik bovenin op ‘Beheren’ en selecteer het gewenste evenement.
  2. Navigeer onder ‘Evenement instellingen’ naar ‘Gepersonaliseerde tickets’.
  3. Check of ‘Activeer Send to friend’ is aangevinkt en scroll naar het kopje ‘Producten’.
  4. Selecteer indien nodig de producten waarvoor personalisatie actief dient te zijn. Voeg daarna onder ‘Aangepast formulier’ de gewenste vragenlijst toe
Tip: Onder het kopje ‘Consumentvelden’ kun je verder specificeren welke standaard informatie wordt gevraagd in personalisatie.