Promoot doorverkoop tickets vanuit de ticketshop

Introductie
Wanneer fans niet in staat zijn om een evenement bij te wonen, zijn er verschillende spelers op de markt die doorverkoop mogelijk maken.
In deze artikelen (1. Wachtlijst | 2. Resale Platform) lees je al welke opties See Tickets biedt om de controle hierover terug in eigen hand te nemen.
Hieronder lees je hoe doorverkoop opties voor uitverkochte ticketsoorten vanuit de ticketshop onder de aandacht gebracht kunnen worden.

Doorverkoop tickets tonen in de primaire ticketshop
Zodra een ticketsoort uitverkocht is verdwijnt de 'Toevoegen' knop om iets in het winkelmandje te plaatsen. In plaats daarvan is alleen de tekst 'Uitverkocht' te zien.
Indien je gebruik maakt van een Wachtlijst of Resale Platform en een uitverkochte ticketsoort daarvoor geactiveerd is, kun je ervoor kiezen om een knop toe te voegen die hier automatisch naar verwijst.
Dit heeft de volgende voordelen:

• Het is duidelijk voor fans waar ze alsnog terecht kunnen voor uitverkochte tickets. Dit voorkomt dat ze op zoek gaan naar tickets via onbetrouwbare platforms.
  • Het is gemakkelijk om per ticketsoort aan te tonen of er een doorverkoop optie beschikbaar is. Tickets die nog niet zijn uitverkocht blijven ook gewoon beschikbaar.
  • Het is niet nodig om banners of extra tekst te gebruiken om door te verwijzen naar de opties voor doorverkoop tickets.

Toevoegen doorverkoop tickets knop aan ticketshop
Om de doorverkoop knop zichtbaar te maken in de primaire ticketshop zijn twee dingen vereist:

• Er moet een actief doorverkoop kanaal met tickets zijn.
  • Minimaal een ticketsoort die voor doorverkoop actief is moet zijn uitverkocht

1. Ga binnen het gewenste evenement naar 'Verkoop configuratie' en klik op 'Bewerken'.
  2. Klap het menu van 'Geavanceerde instellingen' uit en ga naar 'Secundaire verkoop voor uitverkochte producten'.
  3. Hier selecteer je het doorverkoop kanaal, dit zal doorgaans maar bestaan uit één keuze.
  4. a) Indien je gebruik maakt van de Wachtlijst oplossing hoef je verder niks meer te doen. De button wordt nu automatisch getoond voor ticketsoorten die zijn uitverkocht en beschikbaar zijn via de Wachtlijst b) Indien je gebruik maakt van een Resale platform kun je na het selecteren de URL van het platform toevoegen. De button wordt nu automatisch getoond voor ticketsoorten die zijn uitverkocht en beschikbaar zijn via het Resale Platform.

Optioneel kan ervoor gekozen worden om ook bovenin de shop een verwijzing naar een doorverkoop kanaal toe te voegen.
Dit kan ook al als geen enkel product nog is uitverkocht. Activeer dit door 'Toon secundaire omleidingsoptie in winkelheader' aan te vinken.
Aanvullend kan er ook een beschrijving worden toegevoegd bij 'Aanpasbare tekst voor secundaire verkoop'.

Zie hieronder een voorbeeld van de button: