De Webclient: Scannen met laptop en USB-scanner

Geen mobiele telefoon of tablet bij de hand of liever aan de slag met je vertrouwde laptop en USB-scanner? Dan is de Webclient de oplossing die je zoekt. Onze vernieuwde scan software is beschikbaar via je webbrowser. Je dient online te scannen, er is dus een stabiele internetverbinding nodig. Offline scannen is niet mogelijk.

Deze handleiding legt je stap voor stap uit hoe je aan de slag gaat op de Webclient.
Voordat je kan beginnen met scannen dien je een scan operatie aan te maken. Hoe je dit doet lees je in dit artikel.
  1. Open de back office en ga naar de scan operatie. Je komt direct op de ‘Bewerk scan operatie’ pagina. Klik rechtsboven op de knop 'In browser scannen' om de Webclient te openen.
  2. Log in met je scan user en wachtwoord.
Log in met de scan user die je hebt gekoppeld aan de scan operatie.  Dit is de username die je hebt aangemaakt binnen de scan configuratie. Dit is een andere user dan de reguliere Backoffice login.  Mocht je de inloggegevens zijn vergeten, ga naar 'Gebruikers' en pas je user aan.

Scannen en orders opzoeken
Selecteer de juiste sessie & entrance waarin je wil scannen. Gebruik de USB-scanner om de barcode te scannen. Mocht de barcode niet goed scanbaar zijn, kun je ook de barcode intypen en op de roze scan knop klikken.

Tijdens het scannen kunnen er 5 verschillende resultaten verschijnen:

Orders opzoeken
Als je bent ingelogd met een admin user, kun je ook orders opzoeken en scannen. Klik op de knop ‘Search’. Nu kun je zoeken op naam, ordernummer, barcode en e-mail.
Als je een ordernummer opzoekt krijg je alle tickets te zien die onder dit ordernummer vallen. Je dient deze een voor een af te scannen. Klik op een zoekresultaat, onderin kun je het ticket met een klik scannen.

Real-time statistieken inzien
De Webclient staat in connectie met de Backoffice. Het is daarom mogelijk om je scan statistieken real-time in te zien in het Rapportage Dashboard.  Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel.