Stel jouw fans in staat om naamswijzingen door te voeren via Name Change

Stel jouw fans in staat om naamswijzingen door te voeren via Name Change

Middels onze personalisatie functies stellen wij onze klanten in staat om de gegevens van alle (100%) fans te verzamelen. Met deze waardevolle gegevens stellen wij onze klanten in staat om hun eigen unieke database op te bouwen en een beter inzicht te krijgen in hun fanbase.

Als een fan echter onverhoopt het evenement niet kan bezoeken, biedt Name Change de mogelijkheid om de naam op het ticket te wijzigen zodat deze kan worden overgedragen aan een vriend of kennis.
Via de reeds ontvangen bevestigingsmail krijgt de koper toegang tot de white-label MyOrder omgeving, de centrale pagina via welke de fan zelf de naamswijziging kan doorvoeren.

Indien gewenst kun je als organisator een transfer fee rekenen die de fan dient af te rekenen bij de overdracht van een ticket.

Hieronder vind je het stappenplan voor het activeren van deze feature. Wij adviseren om altijd even contact op te nemen met jouw Client Success Manager om het gebruik van Name Change door te nemen.

Instellen van het Name Change verkoopkanaal

1. Ga naar 'Beheren' en vervolgens naar 'Verkoopkanalen'.

2. Filter aan de rechterkant van 'Online' op 'Overgedragen' (of 'Transfer' in het Engels).

3. Bestaat er al een kanaal? Zo niet, volg dan de stappen hieronder; Zo ja, vervolg dan de stappen hieronder bij; 'Activeren van Name Change voor jouw evenement'.

Aanmaken van een Name Change verkoopkanaal
  1. Klik op 'Nieuw kanaal aanmaken'
  1. Geef het kanaal een naam, bijvoorbeeld Name Change

2. Kies bij 'Type' voor 'Overdragen' of ‘Transfer’ in het Engels.

3. Selecteer ‘Kanaal aanmaken’.

Instellen van Name Change fees

1. Klik op ‘Service fee’.

2. Selecteer ‘Overdracht’.

3. Selecteer ‘Kosten overschrijven’ voor jouw aangemaakte transfer kanaal;

4. De ‘’Merchant fee’ is de fee die per overgedragen ticket in rekening wordt gebracht bij de fan, vul jouw gewenste fee per ticket in.

5. Selecteer ‘Wijzigingen opslaan’.

Activeren van Name Change voor jouw evenement

1. Ga naar 'Beheren' het gewenste evenement.

2. Selecteer ‘Verkoop configuratie’.

3. Klik op 'Nieuwe verkoop aanmaken'.

4. Selecter het Name Change kanaal en klik op 'Verkoop aanmaken'.

5. Activeer de producten waarvoor je naamswijzigingen mogelijk wilt maken. Aan de rechterkant vind je een zoekbalk om gemakkelijk producten in bulk toe te wijzen.

6. Vergeet je ticketshop niet te publiceren via de 'Gepubliceerd' knop. Nadat deze groen is, zijn fans in staat om zelf de naam op het ticket te wijzigen via de MyOrder omgeving.