Tijdsloten scannen

Tijdsloten scannen

Deze functie maakt het mogelijk om tickets voor een bepaalde periode te scannen, beter bekend als tijdvakken. Als je een tijdvak aan een product toevoegt, wordt automatisch de beperking toegevoegd dat het product binnen het geselecteerde tijdvak moet worden gescand om geldig te zijn. Scannen buiten het tijdvak zal resulteren in een ‘niet toegestaan’ scan.

1. Creëer de gewenste tijdvakken voor het evenement
Tijdvakken zijn eventspecifiek, daarom is de eerste stap het instellen van tijdvakken voor het evenement. Klik hiervoor op het gewenste evenement > kies onder evenement instellingen de optie tijdsloten.
Let op:
 1. Het is niet mogelijk om een tijdvak te bewerken nadat het is gemaakt. Een wijziging in een tijdvak moet worden gedaan door het oorspronkelijke tijdvak te verwijderen en een nieuw tijdvak aan te maken (en alle producten voor dat tijdvak opnieuw te configureren).
 2. Het is niet mogelijk om een tijdvak te verwijderen dat door een product wordt gebruikt.

1.png

2.png

2. Stel het gewenste tijdvak per product in
Na het aanmaken van de tijdvakken verschijnt er een nieuwe optie in de productinstellingen. Ga onder evenement instellingen naar producten. Per product staat hier tijdslot tussen. In het tijdvak kun je eenvoudig een van de aangemaakte tijdvakken selecteren om een tijdvak aan dit specifieke product toe te voegen. Het verwijderen van een tijdvak voor het product moet worden gedaan door het ingevoerde tijdvak te deselecteren.

Let op:

 • Er is momenteel geen manier om massaal tijdvakken te selecteren. Tijdvakken moeten per gewenst product worden geselecteerd.

3.png

3. Scannen
Door een tijdvak aan een product toe te voegen, wordt het tijdvak automatisch geactiveerd voor scanning. Actieve tijdvakken verschijnen onder het product op de productconfiguratie pagina.

Let op:

 • Er moet een scan operatie beschikbaar zijn. Deze functie werkt niet zonder een scan operatie.
 • Het is niet mogelijk om tijdsloten rechtstreeks vanuit de scanoperatie te bewerken. Dit moet in het product gebeuren.

4.png

Voor scanning betekent een tijdvak simpelweg dat tickets voor dit product alleen geldig zijn binnen het geconfigureerde tijdvak. Het scannen van een ticket buiten het tijdvak resulteert in een ‘niet toegestaan’ scan.

Admin- en Manager-scangebruikers hebben de mogelijkheid om tijdsloten te negeren door de optie ‘negeer tijdsloten’ in de scan-app te selecteren. Hierdoor kunnen ze het ticket ‘geldig’ scannen buiten het geconfigureerde tijdslot. (Voor fans die te laat komen of vroeg binnenkomen etc.)

Timeslot_pic_4.png

Let op:

 • Scan users hebben niet de mogelijkheid om tijdsloten te negeren. 
 • De negeerfunctie moet actief worden in- of uitgeschakeld. Als het eenmaal is ingeschakeld, blijft het aan totdat de gebruiker het weer uitschakelt. Effectief alle tijdvakken vanaf dat moment negeren.

Meer vragen over tijdsloten? Neem contact met ons op via onderstaande button. 
  • Related Articles

  • De Webclient: Scannen met laptop en USB-scanner

   Geen mobiele telefoon of tablet bij de hand of liever aan de slag met je vertrouwde laptop en USB-scanner? Dan is de Webclient de oplossing die je zoekt. Onze vernieuwde scan software is beschikbaar via je webbrowser. Je dient online te scannen, er ...
  • De Paylogic scan app: Scannen met je telefoon of tablet

   Hoe makkelijk is het om met je telefoon of een tablet tickets te kunnen scannen? Door de Paylogic scanning app te downloaden heb jij je scanner altijd binnen handbereik. Volg de stappen hieronder:   1. Download de Paylogic Scanning app op telefoon of ...
  • Een scan operatie aanmaken

   Voordat je gaat scannen moet je een operatie aanmaken. Dit doe je door een scan aan te maken en een operatie op te zetten. Volg onderstaande stappen om te beginnen: 1. Ga bovenin naar 'Beheren'. 2. Klik in het zwarte linkermenu op ‘Scanning' (in de ...
  • Instant Scanning

   Voordat je gaat scannen moet er een operatie aangemaakt worden. Wanneer er alleen tickets zijn verkocht voor één ingangsgroep doen we dit middels instant scanning. Hierin wordt een evenement gekoppeld aan een gebruiker en kunnen vervolgens de tickets ...
  • FAQ over scanning

   Loop je tegen vragen/problemen aan? Dit artikel bevat een paar makkelijke oplossingen voor vaak gestelde vragen bij de scan app. Ik kan niet inloggen in de Paylogic Scanning app. Als je een foutmelding krijgt bij het inloggen in de scan app, kan dit ...