Toegangscode(s) aanmaken voor vouchershop

Plaats voor jouw ticketshop een vouchercode waarmee men exclusief toegang kan krijgen tot jouw ticketshop. Let op! Dit product zal dan niet zichtbaar zijn voor andere kopers zonder de exclusieve code.
Vouchergroep aanmaken
  1. Ga naar ‘Beheren’ en klik het gewenste evenement aan.
  2. Ga links in de grijze kolom naar ‘Vouchers’.
  3. Geef je nieuwe voucher groep een naam.
  4. Selecteer als voucher groepstype ‘Toegangsvoucher’
  5. Klik op de roze knop ‘Voucher groep toevoegen’
  6. Klik op je net aangemaakte vouchergroep.
  7. Voeg je vouchercodes toe. Dit kan op twee manieren.
  • Handmatig: klik op de roze knop ‘toevoegen’ en vul je eigen voucher codes 1 voor 1 in.
  • CVS-bestand: upload je eigen CVS bestand of gebruik deze tool om voucher codes aan te maken.

Selecteer de producten
  1. Selecteer de product waarvoor deze vouchercodes moeten werken.
  2. Kies de minimum en of maximum aantal tickets per bestelling voor dit specifieke product.
  3. Wil je meerdere producten toevoegen? Klik dan op de groene knop ‘Voeg nog een toe’.
  4. Geef de begin- en einddatum aan van wanneer de voucher codes geldig zijn en ingevoerd kunnen worden.
  5. Deselecteer ‘Geen maximale beschikbaarheid’ en vul de maximale beschikbaarheid van de vouchercodes in (hoe vaak een vouchercode gebruikt kan worden).
Kies alleen 'Geen maximale beschikbaarheid' als de vouchercode(s) onbeperkt gebruikt mogen worden.
  1. Kies het minimum en/of maximum aantal tickets per bestelling.
  2. Klik op ‘Wijzigingen opslaan’.

Koppel je vouchergroep aan je ticketshop
  1. Ga in de ‘Evenement instellingen’ naar ‘Verkoop configuratie’.
  2. Selecteer je gewenste ticketshop.
  3. Klik op de zwarte ‘Bewerken’ knop.
  4. Klik op de drop down menu ‘Geavanceerde instellingen’.
  5. Vink je voucher groep aan .
  6. Klik op de roze knop ‘Wijzigingen opslaan’.

Maak je product(en) gereed voor de toegangsvoucher
  1. Ga in de ‘Evenement instellingen’ naar ‘Verkoopperiodes’
  2. Zet de product(en) in de verleden tijd. Voorbeeld: begint om ‘gister’ en eindigt op ‘gister’.
Dit is een belangrijke stap omdat anders de ticket gezien kan worden voor andere kaartkopers zonder vouchercode.