Verhoog je conversie ratio met de Mailchimp ‘Abandoned Cart’ automation

Verhoog je conversie ratio met de Mailchimp ‘Abandoned Cart’ automation

De automatisering 'Abandoned Cart' is gericht op de groep fans die hun persoonlijke gegevens in je shop hebben achtergelaten, maar de bestelling niet hebben voltooid. Met deze tool ontvangen de fans van deze doelgroep een geautomatiseerde e-mail om zeeraan te herinneren dat er een onvoltooide bestelling op hen wacht om afgrond te worden.

Voordat je aan de slag kan met de Automated Cart set-up, moet de Paylogic Backoffice gekoppeld zijn aan je Mailchimp account. Hoe je dat doet vind je hier.

Maak een ‘Automation email’
  1. Controleer je of de audience die je wilt gebruiken voor de automation geactiveerd is bij de Audience tab.
  2. Ga naar - Automate > Email > Turn on abandoned cart email - in het menu bovenin.
  3. Kies voor 'Email series' bovenin, geef je je campagne een naam en kies je een store. De naam van het evenement in de Backoffice is de naam van je store.
  4. Klik hierna op ‘Begin’.
Ontwerp je Abandoned Cart email
Het is nu tijd om de condities voor de content die je naar je fans gaat sturen op te zetten en welke triggers de verzending activeren.

Hoeveel e-mail verstuur je per fan?
De standaardinstellingen van Mailchimp creëert een flow van 3 e-mails. De keuze is echter aan jezelf. Wanneer je maar 1 e-mail wil sturen als reminder, kan je de andere e-mails verwijderen door op de neerwaartse pijl rechts in het scherm te klikken en vervolgens 'Delete email' te selecteren.

Welke triggers versturen een e-mail?
Met de 'Trigger' optie kan je de vertraging van je e-mails instellen vanaf het moment dat een bestelling niet wordt afgemaakt. De standaard is 1 uur, maar je kan dit aanpassen door op 'Edit' te klikken.

Wie ontvangt de Abandoned Cart emails?
In het beginsel stuurt Mailchimp abandoned cart e-mails naar iedere fan die zijn order niet heeft afgemaakt. Wij adviseren je om alleen fans te mailen die de marketing opt-in hebben aangevinkt.
  1. Klik op 'Add' binnen de 'Filter by segment' optie. Een nieuw scherm wordt geopend waarin je de checkbox voor 'Choose segment or tag' aanklikt.
  2. Klik hierna op 'Contacts match the following conditions'.
  3. Binnen het dropdown scherm selecteer je 'Email marketing status' als parameter.
  4. Nu kan je de derde drop down box aanklikken. Zorg ervoor dat hier alleen 'Subscribed' geselecteerd is.
Design de look en feel van je e-mails
  1. Klik op 'Design email'
  2. Vul alle informatie m.b.t de details van je e-mail in (onderwerp, voornaam, adres etc.).
  3. Klik op 'Next' en kies uit een aantal templates die speciaal gemaakt zijn voor abandoned cart e-mails.
  4. Je kan hierin de producten tonen aan de fan die de mail ontvangt. De max. is 3 producten per mail.
  5. Klik zodra je klaar bent nogmaals op 'Next' en activeer de automation.
Meet het succes van je Abandoned Cart e-mail
Er is een link tussen de shop die je uitstuurt met de automated cart e-mail en de Backoffice. Mailchimp stuurt een ‘Campaign ID’ mee in de shop link waardoor je het aantal open, clicks en bestellingen kan meten in het Mailchimp dashboard. Ga naar Campaigns menu > Automation > View report. Het geeft je een overzicht van hoeveel mensen tickets hebben gekocht op basis van de reminder (je conversie ratio).
Ben je benieuwd naar andere middelen om conversie op je website en in je shop te meten? Lees dan eens dit artikel over marketing tags!