Verhoog je conversie ratio met de Mailchimp ‘Abandoned Cart’ automation

Verhoog je conversie ratio met de Mailchimp ‘Abandoned Cart’ automation

De automatisering 'Abandoned Cart' is gericht op de groep fans die hun persoonlijke gegevens in je shop hebben achtergelaten, maar de bestelling niet hebben voltooid. Met deze tool ontvangen de fans van deze doelgroep een geautomatiseerde e-mail om zeeraan te herinneren dat er een onvoltooide bestelling op hen wacht om afgrond te worden. 

Voordat je aan de slag kan met de Automated Cart set-up, moet de Paylogic Backoffice gekoppeld zijn aan je Mailchimp account. Hoe je dat doet vind je hier.

Maak een ‘Automation email’
 1. Controleer je of de audience die je wilt gebruiken voor de automation geactiveerd is bij de Audience tab.
 2. Ga naar - Automate > Email > Turn on abandoned cart email - in het menu bovenin. 
 3. Kies voor 'Email series' bovenin, geef je je campagne een naam en kies je een store. De naam van het evenement in de Backoffice is de naam van je store.
 4. Klik hierna op ‘Begin’.
Ontwerp je Abandoned Cart email
Het is nu tijd om de condities voor de content die je naar je fans gaat sturen op te zetten en welke triggers de verzending activeren.

Hoeveel e-mail verstuur je per fan?
De standaardinstellingen van Mailchimp creëert een flow van 3 e-mails. De keuze is echter aan jezelf. Wanneer je maar 1 e-mail wil sturen als reminder, kan je de andere e-mails verwijderen door op de neerwaartse pijl rechts in het scherm te klikken en vervolgens 'Delete email' te selecteren.

Welke triggers versturen een e-mail?
Met de 'Trigger' optie kan je de vertraging van je e-mails instellen vanaf het moment dat een bestelling niet wordt afgemaakt. De standaard is 1 uur, maar je kan dit aanpassen door op 'Edit' te klikken.

Wie ontvangt de Abandoned Cart emails?
In het beginsel stuurt Mailchimp abandoned cart e-mails naar iedere fan die zijn order niet heeft afgemaakt. Wij adviseren je om alleen fans te mailen die de marketing opt-in hebben aangevinkt.
 1. Klik op 'Add' binnen de 'Filter by segment' optie. Een nieuw scherm wordt geopend waarin je de checkbox voor 'Choose segment or tag' aanklikt.
 2. Klik hierna op 'Contacts match the following conditions'.
 3. Binnen het dropdown scherm selecteer je 'Email marketing status' als parameter.
 4. Nu kan je de derde drop down box aanklikken. Zorg ervoor dat hier alleen 'Subscribed' geselecteerd is. 
Design de look en feel van je e-mails
 1. Klik op 'Design email'
 2. Vul alle informatie m.b.t de details van je e-mail in (onderwerp, voornaam, adres etc.).
 3. Klik op 'Next' en kies uit een aantal templates die speciaal gemaakt zijn voor abandoned cart e-mails.
 4. Je kan hierin de producten tonen aan de fan die de mail ontvangt. De max. is 3 producten per mail.
 5. Klik zodra je klaar bent nogmaals op 'Next' en activeer de automation.
Meet het succes van je Abandoned Cart e-mail
Er is een link tussen de shop die je uitstuurt met de automated cart e-mail en de Backoffice. Mailchimp stuurt een ‘Campaign ID’ mee in de shop link waardoor je het aantal open, clicks en bestellingen kan meten in het Mailchimp dashboard. Ga naar Campaigns menu > Automation > View report. Het geeft je een overzicht van hoeveel mensen tickets hebben gekocht op basis van de reminder (je conversie ratio).
Ben je benieuwd naar andere middelen om conversie op je website en in je shop te meten? Lees dan eens dit artikel over marketing tags!

  • Related Articles

  • Synchroniseer fandata met Mailchimp

   Het handmatig instellen van direct mailings naar je fans zat? Bespaar jezelf een hoop werk en tijd met onze Mailchimp-integratie. Onze integratie stelt je in staat Mailchimp-account(s) te koppelen via de Backoffice. Deze koppeling activeert de ...
  • Segmenteer jouw doelgroepen in Mailchimp

   Mailchimp biedt de optie om segmentaties binnen dit publiek te maken. Op deze manier kan je (geautomatiseerde) marketing acties inzetten voor specifieke doelgroepen. Doelgroepen kunnen worden gesegmenteerd op basis van bijvoorbeeld aankoopgedrag. Dit ...
  • Identificeer fangedrag op jouw online kanalen

   Onze marketing tags feature maakt het erg eenvoudig om verschillende pixels te plaatsen in jouw ticketshop. Dit kan je helpen om het gedrag van fans op jouw website te identificeren. Hoe je dat doet lees je hier na een korte introductie van de ...
  • Een goal funnel voor de Paylogic shop

   Om een Goal Funnel voor een Paylogic Shop correct in te stellen dien je onderstaande stappen te doorlopen. Stap 1: Creëer een nieuw doel Stap 2: Aangepaste doelconfiguratie Stap 3: Doelbeschrijving naam + type Stap 4.1 Algemene funnel voor alle shops ...
  • Opzetten van de TikTok pixel voor een Paylogic Shop

   Maak hier een TikTok Zakelijk account aan of log in met je bestaande account. Log in op TikTok Ads Manager. Als je al een pixel hebt gemaakt, kun je naar stap 7 gaan. Klik op 'Evenementen' onder 'Activa' en klik op 'Pixel maken' Voer de pixelnaam in, ...