De Paylogic scan app: Scannen met je telefoon of tablet

Hoe makkelijk is het om met je telefoon of een tablet tickets te kunnen scannen? Door de Paylogic scanning app te downloaden heb jij je scanner altijd binnen handbereik. Volg de stappen hieronder:

1. Download de Paylogic Scanning app op telefoon of tablet.

Voordat je kan beginnen met scannen dien je een scan operatie aan te maken. Hoe je dit doet lees je in dit artikel.
2. Open de app op je telefoon of tablet.
  1. Als je nog geen operatie hebt aangemaakt, lees dan eerst dit artikel.
  2. Klik op de roze knop rechts onderin het scherm om een operatie toe te voegen.
  3. De “Scan URL” pagina zal verschijnen waarbij de gegenereerde QR code gescand kan worden.
  4. Een login scherm zal verschijnen waarbij de gebruikersnaam al is ingevuld. Voer nu het wachtwoord in.
  5. Selecteer nu de sessie en ingang naar wens. Zie onderstaande afbeeldingen en volg de stappen. Het scannen kan nu beginnen!
3. Scannen
Zorg ervoor dat de barcode volledig horizontaal in het midden van het scherm zichtbaar is en dat de camera scherp stelt. Tijdens het scannen kunnen er 5 verschillende resultaten verschijnen:

4. Opties
Links boven in de hoek is een menu met verschillende opties. Hier zijn de gebruikersnaam, sessie waarbij ingelogd is en ook de geselecteerde ingang te vinden. Het is mogelijk om te klikken op de sessie en/of de ingang en deze te veranderen in een andere sessie of ingang.

Het Manage tabblad heeft 5 opties:
  1. Scan: Ga terug naar het scherm om het scannen voort te zetten.
  2. Find: Hier kan je een ordernummer/naam intypen om e-tickets op te zoeken. Op deze manier kan je tickets ook afscannen. Bijvoorbeeld wanneer iemand zijn ticket niet in de mail kan vinden. In dit geval is het mogelijk het in de scanner op te zoeken en het ticket van deze persoon alsnog af te scannen.
  3. Sync status: Dit laat zien of de app online is en de statistieken worden gepusht naar de backoffice. Bij pending scans staat het aantal scans die in de scanner zijn afgescand, maar nog niet zijn gepusht naar de backoffice.
  4. Stats: Enkel voor admin users; hier zijn de statistieken zichtbaar, verdeeld onder ingangsgroep en ingang. Let op: de statistieken in het rapportage dashboard zijn het meest accuraat.
  5. Other: Druk op operations om uit te loggen.

Na dit het lezen van dit artikel nog vragen? Neem contact met ons op via onderstaande button.