Een nieuwe ticketshop aanmaken

Binnen een evenement kun je meerdere ticketshops maken. Denk bijvoorbeeld aan een aparte ticketlink voor een presale en friends & family sale. Volg de onderstaande stappen.

Ticketshop aanmaken
  1. Ga naar ‘Beheren’ en selecteer het gewenste event
  2. Ga naar ‘Verkoop configuratie’.
  3. Klik op de roze knop ‘Nieuwe verkoop aanmaken’.
  4. a) Selecteer bij ‘Kanaal’ het verkoopkanaal dat je wilt gebruiken.
    b) Is er geen verkoopkanaal meer beschikbaar, maak dan eerst een nieuwe aan via 'Klik hier om een nieuw kanaal aan te maken':
    1. ‘Type’: Online.
    • ‘Verkocht via’: Shop.
    • Selecteer onder het kopje ‘Consumentvelden’ welke gegevens consumenten moeten invullen tijdens het bestelproces. (Let op: Welke consumentvelden je opvraagt is bepalend voor de dataverzameling.)
  1. Vul nu de naam in van je nieuwe ticketshop (dit is alleen te zien in de backoffice, niet voor consumenten). Bijvoorbeeld: 'Presale' of 'Geheime link'.
  2. Vul dan een begin- en einddatum in.
  3. Selecteer optioneel een thema om de shop op te maken in jouw huisstijl
  4. Klik onderaan op ‘Verkoop aanmaken’.
  5. Voeg een of meerdere tickets toe via 'Producten toevoegen aan verkoop'
  6. Klik het schuifje ‘Gepubliceerd’ van rood naar groen. Hiermee is je shop gepubliceerd/live.

Lees de volgende artikelen voor extra hulp bij het opmaken van de ticketshop in de kleuren van jouw evenement en om extra categorieën en pagina's toe te voegen.

Thema ontwerpen voor een ticketshop
Pagina’s/categorieën aanmaken